36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO - Povestea uimitoare a campioanei la dans care a fost izolată...

VIDEO – Povestea uimitoare a campioanei la dans care a fost izolată de familie: „Mai mult decât dureros”

Ultima dată când campioana americană la dansuri de societate Antonina Skobina a vorbit cu mama ei din Mariupol, Ucraina, pe 2 martie, familia ei nu avea încălzire sau electricitate. De atunci, nu a mai primit vești de la ei.

Ultima dată când campioana la dans Antonina Skobina, născută în Ucraina și stabilită în SUA, a vorbit cu mama ei din Mariupol, a auzit la telefon bombardamente și împușcături:

„Și chiar ultima conversație a fost când mama mi-a spus că nu mai are electricitate și încălzire.”

Asta se întâmpla pe 2 martie, în urmă cu aproape două luni. Ea spune că de atunci nu a mai primit nicio veste de la familia ei.

„Faptul că nu știu ce s-a întâmplat cu familia mea, că nu știu ce se întâmplă cu mama mea și prin ce trec ei este… Este mai mult decât dureros”.

Skobina spune că obișnuia să vorbească cu mama ei în fiecare zi.

Dar totul s-a schimbat după ce armata rusă a invadat Ucraina la 24 februarie.

Mariupol, situat strategic, a devenit un punct fierbinte al conflictului – iar cadavrele pot fi găsite acum peste tot în oraș.

„În Mariupol, nu există conexiune celulară. Oamenii nu se pot deplasa între cartiere. Nu e ca și cum ai putea să mergi până la casa mamei mele și să verifici dacă e bine. Oamenilor le este frică să iasă din adăposturile lor antiaeriene”.

Skobina spune că familia ei nu a putut să evacueze orașul din cauza stării de sănătate precare a bunicului ei.

Ea spune că un vecin care a reușit să fug[ a fost nevoit să îi dea o veste devastatoare: bunicul ei a decedat la mijlocul lunii martie din cauza lipsei de medicamente și a fost îngropat în fața casei sale.

„În acest moment, nici măcar nu mai am lacrimi, chiar dacă le simt și acum că vin. Am plâns la început ca și cum aș fi plâns non-stop. Și este doar un sentiment de neîncredere totală că se întâmplă asta. Este o adevărată durere fizică. Nu e vorba că mintea ta doar înțelege ce se întâmplă, ci simți o durere fizică, ca și cum cineva pur și simplu ți-ar băga în inimă un cuțit.”

Skobina a refuzat să dea numele mamei și bunicilor ei, invocând temeri legate de securitate.

Ea spune că singura ei speranță este că mama și bunica ei sunt încă în viață.

„În fiecare zi mă trezesc și, pentru câteva secunde, am acest moment în care mă întreb: A fost doar un coșmar? În fiecare zi. Și apoi îmi iau telefonul și înțeleg, nu, este realitatea”.

Rusia neagă că a vizat civili în invazia sa în Ucraina, pe care o numește o „operațiune militară specială” pentru demilitarizarea și denazificarea țării.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă