27.6 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăVideoVIDEO. Meloni: "Italia nu va deveni tabăra de refugiați a Europei"

VIDEO. Meloni: „Italia nu va deveni tabăra de refugiați a Europei”

Premierul italian Giorgia Meloni a declarat marți (19 septembrie) că va vorbi despre migrație la Adunarea Generală a Națiunilor Unite și nu va permite ca Italia să devină ”tabăra de refugiați a Europei”.

Guvernul italian, care se luptă cu o creștere a numărului de migranți, a adoptat luni (18 septembrie) măsuri pentru a prelungi perioada în care aceștia pot fi reținuți și pentru a se asigura că mai multe persoane care nu au dreptul legal de ședere sunt repatriate, au declarat oficiali guvernamentali.

Măsura a fost luată după ce aproape 10.000 de migranți au ajuns săptămâna trecută pe insula Lampedusa din sudul Italiei, dând o lovitură credibilității premierului de dreapta Giorgia Meloni, care a câștigat funcția anul trecut promițând să reducă imigrația ilegală.

Aproape 130.000 de migranți au sosit în Italia până acum în acest an, potrivit datelor guvernamentale, aproape dublu față de aceeași perioadă din 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă