14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Locuitorii din Dublin, șocați. Revolte în capitala Irlandei

VIDEO. Locuitorii din Dublin, șocați. Revolte în capitala Irlandei

Oamenii legii au păzit magazinele jefuite, iar pompierii au stins mașinile incendiate din centrului orașului Dublin, vineri dimineață (24 noiembrie). Localnicii au fost șocați după înjunghierea a trei copii mici. Acest lucru a declanșat o noapte de revolte rar întâlnite în capitală.

Poliția se afla în fața unui magazin Foot Locker ce avea geamurile sparte, care a fost jefuit în timpul revoltei. Fațada unui hotel, care a fost de asemenea vizat, a fost închisă cu scânduri.

Poliția a acuzat pe cei care s-au revoltat că au declanșat violențele după ce un mic grup de protestatari anti-imigranți a ajuns la locul atacului, lângă artera principală O’Connell Street, și s-a ciocnit cu poliția.

Polițiștii au avut nevoie de mai multe ore pentru a recăpăta controlul după ce mulțimea a ajuns la aproximativ 200-300 de persoane. Un autobuz cu etaj, un tramvai și o mașină de poliție au fost incendiate, transportul public a fost închis, iar oamenii au fost îndemnați să nu se apropie de zone mari ale orașului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Obiectul surprinzător găsit în geanta Elenei Ceaușescu, după execuție

Ziua de 25 decembrie 1989 a schimbat cursul istoriei României cu o viteză fulgerătoare. Execuția soților Ceaușescu a dus la schimbarea regimului peste...

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă