22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Angajații serviciilor de urgență din Ucraina au recuperat cadavrele celor decedați...

VIDEO: Angajații serviciilor de urgență din Ucraina au recuperat cadavrele celor decedați la Mariupol

Angajații serviciilor de urgență din Ucraina au recuperat cadavrele celor decedați la Mariupol, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a declarat orașul portuar Mariupol „eliberat” după aproape două luni de asediu.

Cu toate acestea, sute de luptători și civili erau încă ascunși în interiorul unei uriașe uzine siderurgice, iar Ucraina a declarat că Putin a vrut să evite o confruntare finală, deoarece nu avea trupele necesare pentru a învinge.

Imaginile difuzate de Reuters din orașul portuar devastat au arătat cadavrele fiind colectate de bărbați în costume albe de protecție și plasate în spatele unor vehicule marcate cu litera „Z”. Nu era clar unde erau duse cadavrele.

Mariupol, unde locuiau cândva 400.000 de oameni, a cunoscut nu doar cea mai intensă bătălie din războiul care a început când forțele rusești au invadat orașul la 24 februarie, ci și cea mai mare catastrofă umanitară.

Sute de mii de civili au fost izolați timp de aproape două luni sub asediul și bombardamentele rusești.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă