5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoVIDEO. Activiștii aruncă cu supă în tabloul Mona Lisa din Paris

VIDEO. Activiștii aruncă cu supă în tabloul Mona Lisa din Paris

Doi activiști pentru combaterea schimbărilor climatice au aruncat duminică (28 ianuarie) cu supă în geamul de protecție din fața faimosului tablou “Mona Lisa” din muzeul Louvre din Paris.

În imagini se pot observa două femei aruncând cu supă roșie în capodopera lui Leonard da Vinci, sub privirile spectatorilor.

“Ce este mai important? Arta sau dreptul de a avea un sistem alimentar sănătos și sustenabil?”, au strigat activistele, vorbind în franceză. Acestea s-au strecurat pe sub o barieră de securitate pentru a se apropia cât mai mult de tablou și au fost conduse afară de agenții de securitate de la Luvru.

Activiștii reprezentau organizația franceză “Riposte Alimentaire” (Riposta Alimentară), care a emis o declarație în care a precizat că protestul a urmărit să sublinieze necesitatea de a proteja mediul și sursele de hrană.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...
Ultima oră
Pe aceeași temă