10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoUNICEF, pe măsură ce luptele din Gaza se reiau: „ Aceasta este...

UNICEF, pe măsură ce luptele din Gaza se reiau: „ Aceasta este ultima noastră șansă”

Organizația Națiunilor Unite( ONU) a deplâns vineri (1 decembrie) reluarea operațiunilor militare în Gaza, James Elder, purtătorul de cuvânt al UNICEF în Khan Younis, afirmând că a fost „ultima noastră șansă înainte să ne adâncim, încă o dată, în criză, explicând de ce o altă tragedie complet evitabilă nu a fost oprită, în timp ce nimeni nu a căutat să oprească ceea ce este un război împotriva copiilor”, potrivit Reuters.

Avioanele de război israeliene au reluat bombardarea Gaza, făcându-i pe civilii palestinieni să fugă după adăpost, după încheierea unui armistițiu vechi de o săptămână, care s-a încheiat fără niciun acord pentru prelungirea acestuia.

Făcând apel la o încetare a focului de durată, UNICEF a numit inacțiunea față de Gaza „o aprobare a uciderii copiilor” și că „trebuie implementată o încetare a focului de durată”, a spus Elder reporterilor printr-un link video.

La câteva ore de la expirarea armistițiului, oficialii din domeniul sănătății din Gaza au raportat că 54 de oameni au fost deja uciși și zeci au fost răniți în atacuri aeriene care au lovit cel puțin opt case.

De asemenea, sirenele de rachete au răsunat în sudul Israelului, în timp ce militanții trăgeau din enclava de coastă în orașe.

UNICEF: Gaza „cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil”

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a spus că niciun loc nu este sigur în Fâșia Gaza și că sunt în mod special îngrijorați de rapoartele privind numărul tot mai mare de copii strămutați care au fost separați de familiile lor de-a lungul coridoarelor de evacuare din sud sau care au ajuns neînsoțiți la spitale pentru ingrijire medicală, potrivit Reuters.

Directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, a declarat pentru Consiliul de Securitate al ONU că peste 5.300 de copii palestinieni ar fi fost uciși din 7 octombrie – când militanții palestinieni ai Hamas au atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni și luând ostatici, majoritatea civili.

Israelul și-a concentrat represaliile împotriva Hamas în Gaza, un teritoriu de 2,3 milioane de oameni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă