31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăVideoUn martor la împușcătura de la Bruxelles: „Am rămas înghețat”

Un martor la împușcătura de la Bruxelles: „Am rămas înghețat”

Un bărbat, martor la atentatul de ieri, care a spus că l-a văzut pe bărbatul înarmat la Bruxelles, care a împușcat doi cetățeni suedezi luni seara (16 octombrie), a descris modul în care a rămas incapabil să se miște, stând înghețat, în timp ce făptuitorul își executa atacul, potrivit Reuters.

Un bărbat înarmat tunisian în vârstă de 45 de ani, suspectat că i-a ucis pe cei doi fani suedezi, a murit marți după ce a fost împușcat de poliție într-o cafenea, au declarat autoritățile belgiene.

Atacatorul s-a identificat ca membru al Statului Islamic și și-a revendicat responsabilitatea într-un videoclip postat online.

Suspectul a fugit de la fața locului, după împușcătura pe care a executat-o, în timp ce acolo era pe cale să înceapă meciul de fotbal între Belgia și Suedia, declanșându-se o vânătoare masivă de oameni și determinând Belgia să ridice alerta teroristă la cel mai înalt nivel.

BREAKING NEWS. Atac armat în Bruxelles! Un terorist ISIS a ucis două persoane

Cel puţin două persoane au fost ucise luni seara la Bruxelles, după ce un bărbat înarmat, presupus membru al ISIS, a deschis focul asupra unui grup de suporteri suedezi, prezenți în capitala Belgiei pentru a asista la un meci din preliminariile EURO 2024.

Împuşcăturile au avut loc în jurul orei 19:15, dar circumstanţele exacte ale incidentului sunt încă neclare.

Imaginile surprinse de locuitorii din zonă arată cum un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o puşcă automată. Mai multe persoane fug într-o clădire de apartamente, dar bărbatul înarmat le urmăreşte şi redeschide focul în holul de la intrare.

Presupusul atacator a folosit numele „Slayem Slouma” pentru a se lăuda cu cele două crime pe Facebook, adăugând că a vrut să răzbune uciderea unui băiat palestinian de șase ani din SUA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă