16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăVideoTractoarele italiene în drum spre Roma în semn de protest

Tractoarele italiene în drum spre Roma în semn de protest

Fermierii italieni care protestează împotriva birocrației și importurilor ieftine din afara Uniunii Europene, s-au îndreptat spre Roma în convoaie de tractoare luni (5 februarie), în timp ce colegii lor din nord au condus o vacă pe străzile din Milano, potrivit Reuters.

Fermierii din regiuni agricole precum Toscana s-au îndreptat spre sud, spre capitală, arborând steagul italian și purtând semne scrise de mână cu sloganuri inclusiv „Fără fermier, fără mâncare”.

Era de așteptat să se adune la periferia Romei, în așteptarea unor noi proteste, mai târziu, în cursul săptămânii. Fermierii italieni împărtășesc multe dintre nemulțumirile exprimate de omologii lor din alte părți ale Europei în timpul unui val de proteste din ultimele săptămâni.

Ei se plâng de faptul că produsele lor sunt subcotate de importurile mai ieftine din zone din afara Uniunii Europene, cum ar fi Africa de Nord, de costurile în creștere ale combustibilului și de impactul măsurilor UE menite să protejeze mediul și să contracareze schimbările climatice.

Italia interzice carnea crescută în laborator, fiind prima țară din UE care o face

Italia interzice carnea crescută în laborator, fiind prima țară din Uniunea Europeană care ia o astfel de decizie, conform evz.ro.

Italia interzice carnea crescută în laborator. Deși nu este încă permisă în UE, Italia a interzis joi producția și vânzarea de carne cultivată în laborator pentru a proteja industria zootehnică și sănătatea sa.

Carnea crescută în laborator, interzisă de Italia

Italia a interzis carnea cultivată în laborator, fiind prima țară din UE care a făcut acest lucru.

După aprobarea Senatului, camera inferioară a parlamentului a adoptat o lege care interzice etichetele care numesc drept „carne” proteinele de origine vegetală, cu amenzi cuprinse între 10.000 și 60.000 de euro (10.900 și 65.000 de dolari).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lazio, victorioasă în restanța cu Torino

Lazio Roma a învins-o, joi, în deplasare, pe Torino, cu scorul de 2-0, într-o partidă restantă din etapa a 21-a din Serie A. Lazio a...

Mită la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău! Doi angajați au fost reținuți de procurorii DNA

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore...

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă