10.5 C
București
marți, 7 ianuarie 2025
AcasăCoronavirusStudiu - Eliminarea restricțiilor COVID ar putea provoca 2 milioane de decese

Studiu – Eliminarea restricțiilor COVID ar putea provoca 2 milioane de decese

Restabilirea mobilității normale a populației în „regiuni cu zero COVID”, cum ar fi China, va provoca aproximativ 2 milioane de decese într-un an, spun cercetătorii chinezi, deoarece țara rămâne singura economie majoră care se menține cu o politică zero COVID.

Reducerea restricțiilor în „regiunile cu zero COVID” precum China va provoca 2 milioane de decese într-un an. Asta spun cercetătorii chinezi.

Studiul a venit pe măsură ce restricțiile „zero-COVID” ale Chinei au fost supuse unui control din ce în ce mai amplu, deoarece țara găzduiește Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

China este singura economie majoră care rămâne cu o politică zero COVID, în ciuda avertismentelor că aceasta ar putea afecta creșterea.

Alte țări, precum Singapore, Australia și Noua Zeelandă, au abandonat strategia în favoarea a ceea ce factorii de decizie numesc „cum să înveți să trăiești cu COVID”.

Cercetătorii au folosit studii din Chile și Marea Britanie pentru a calcula „eficacitatea de bază” a vaccinurilor actuale.

Ei au estimat, chiar și cu o rată globală de vaccinare de 95%, dacă mobilitatea populației ar fi restabilită la nivelurile din 2019, toate regiunile cu COVID-0 ar înregistra peste 234 de milioane de infecții într-un an, inclusiv 64 de milioane de cazuri simptomatice și 2 milioane de decese.

Cercetătorii au adăugat că pentru a controla virusul este nevoie de dezvoltarea de vaccinuri mult mai bune.

Hong Kong urmează strategia continentului

Centrul financiar global a raportat luni, 7 februarie, un record de 614 cazuri noi de COVID-19, potrivit autorităților sanitare.

Fosta colonie britanică și centrul financiar global a devenit unul dintre cele mai izolate orașe din lume.

Restricțiile au cauzat lipsuri și creșterea costurilor la alimentele importate.

Locuitorii au luat cu asalt supermarketurile și piețele alimentare din cartier pentru a se aproviziona cu alimente și produse necesare, deoarece importul este întrerupt la granița cu China continentală.

Experții în sănătate au spus că strategia actuală a orașului de a se închide pe măsură ce restul lumii încearcă să trăiască cu acest virus nu este sustenabilă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Yoon Suk Yeol, președintele suspendat al Coreei de Sud, refuză să se lase arestat de anchetatorii anticorupție

Președintele suspendat al Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, rămâne sfidător în reședința sa recent fortificată, în timp ce anchetatorii încearcă să prelungească mandatul...

Cinci răniți în urma unui grav accident feroviar la Coroisânmărtin în județul Mureș

Un grav accident feroviar a avut loc, luni seară, în localitatea Coroisânmărtin, județul Mureș, unde un autoturism a fost lovit de un tren pe...

Crin Antonescu crede că procurorii ar fi trebuit să renunțe la concedii când „țara noastră a fost atacată”

Crin Antonescu i-a criticat, luni seară, pe procurorii care s-au ocupat de anchetele privind primul tur al alegerilor prezidențiale care a fost anulat. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă