10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăCoronavirusStudiu - Eliminarea restricțiilor COVID ar putea provoca 2 milioane de decese

Studiu – Eliminarea restricțiilor COVID ar putea provoca 2 milioane de decese

Restabilirea mobilității normale a populației în „regiuni cu zero COVID”, cum ar fi China, va provoca aproximativ 2 milioane de decese într-un an, spun cercetătorii chinezi, deoarece țara rămâne singura economie majoră care se menține cu o politică zero COVID.

Reducerea restricțiilor în „regiunile cu zero COVID” precum China va provoca 2 milioane de decese într-un an. Asta spun cercetătorii chinezi.

Studiul a venit pe măsură ce restricțiile „zero-COVID” ale Chinei au fost supuse unui control din ce în ce mai amplu, deoarece țara găzduiește Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

China este singura economie majoră care rămâne cu o politică zero COVID, în ciuda avertismentelor că aceasta ar putea afecta creșterea.

Alte țări, precum Singapore, Australia și Noua Zeelandă, au abandonat strategia în favoarea a ceea ce factorii de decizie numesc „cum să înveți să trăiești cu COVID”.

Cercetătorii au folosit studii din Chile și Marea Britanie pentru a calcula „eficacitatea de bază” a vaccinurilor actuale.

Ei au estimat, chiar și cu o rată globală de vaccinare de 95%, dacă mobilitatea populației ar fi restabilită la nivelurile din 2019, toate regiunile cu COVID-0 ar înregistra peste 234 de milioane de infecții într-un an, inclusiv 64 de milioane de cazuri simptomatice și 2 milioane de decese.

Cercetătorii au adăugat că pentru a controla virusul este nevoie de dezvoltarea de vaccinuri mult mai bune.

Hong Kong urmează strategia continentului

Centrul financiar global a raportat luni, 7 februarie, un record de 614 cazuri noi de COVID-19, potrivit autorităților sanitare.

Fosta colonie britanică și centrul financiar global a devenit unul dintre cele mai izolate orașe din lume.

Restricțiile au cauzat lipsuri și creșterea costurilor la alimentele importate.

Locuitorii au luat cu asalt supermarketurile și piețele alimentare din cartier pentru a se aproviziona cu alimente și produse necesare, deoarece importul este întrerupt la granița cu China continentală.

Experții în sănătate au spus că strategia actuală a orașului de a se închide pe măsură ce restul lumii încearcă să trăiască cu acest virus nu este sustenabilă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Tragedie în Germania! Un azil de bătrâni a luat foc. Patru morți și 21 de răniți

Patru persoane au murit și cel puțin 21 au fost rănite după ce un incendiu a izbucnit în cursul nopții de duminică spre luni...

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a...

Nikki Haley l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington

Nikki Haley, contracandidata lui Donald Trump în interiorul Partidului Republican, l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington D.C. Haley și Trump sunt rivali...
Ultima oră
Pe aceeași temă