21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăVideoStatul Victoria din Australia va plăti o compensație de 243 de milioane...

Statul Victoria din Australia va plăti o compensație de 243 de milioane de dolari pentru Jocurile Commonwealth

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat sâmbătă (19 august), că statul australian va plăti 243 de milioane de dolari organizatorilor Jocurilor Commonwealth, după ce s-a retras din calitatea de gazdă a evenimentului din 2026, invocând o „explozie” estimată a costurilor, potrivit Reuters.

Statul Victoria a renunțat în iulie să găzduiască evenimentul multi-sport, care urma să fie organizat în patru hub-uri regionale, Andrews spunând că toate costurile ar fi putut crește la peste 4,48 miliarde de dolari, de la 1,66 miliarde de dolari bugetați.

Decizia a ridicat posibilitatea ca Jocurile Commonwealth să nu aibă loc, pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Plata vine după ce o altă lovitură a fost dată evenimentului de lungă durată, când provincia Alberta din Canada, la începutul acestei luni, și-a retras sprijinul pentru o licitație pentru Jocurile din 2030.

Un obiect misterios de dimensiuni mari a ajuns pe o plajă din Australia

Poliția din Australia a fost uluită să găsească un obiect misterios de dimensiuni mari, sub formă de cupolă, care a apărut pe o plajă din Australia de Vest.

Uriașul obiect metalic a fost găsit de localnici pe plaja Green Head, la aproximativ 250 km (155 mile) nord de Perth.

Autoritățile de stat și federale investighează obiectul, despre care în prezent nu se crede că ar fi de la o aeronavă comercială.

Obiect misterios descoperit pe o plajă din Australia

Este tratat ca fiind periculos, iar poliția a cerut oamenilor să păstreze distanța de siguranță.

„Vrem să asigurăm comunitatea că suntem implicați activ într-un efort de colaborare cu diferite agenții de stat și federale pentru a determina originea și natura obiectului”, a spus poliția într-un comunicat, potrivit b1tv.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă