Soldații israelieni au ucis un palestinian înarmat într-o ciocnire din Cisiordania dintr-o serie de mai multe incidente violente petrecute în regiune.
Miercuri (29 iunie), sute de persoane au mărșăluit într-o procesiune funerară pentru un militant palestinian ucis de forțele israeliene în orașul Jenin din Cisiordania, potrivit Reuters.
Soldații israelieni l-au împușcat și ucis pe bărbatul, revendicat de gruparea militantă Jihad Islamic Palestinian drept unul dintre oamenii săi, în ultimul dintr-o serie de ciocniri.
Jihadul Islamic a spus că bărbatul a murit „confruntându-se cu forțele de ocupație” în Jenin, unde raidurile militare au crescut după ce bărbați din zonă au efectuat mai multe atacuri mortale în stradă asupra israelienilor.
Soldații israelieni au ucis un palestinian din Cisiordania spunând că acțiunea face parte din activitățile de combatere a terorismului
Armata israeliană a declarat că forțele sale, care au desfășurat „activități de combatere a terorismului”, au răspuns cu focuri reale împotriva unui număr de suspecți palestinieni care au aruncat explozibili asupra lor.
Discuțiile de pace intermediate de SUA, care vizează înființarea unui stat palestinian în Ierusalimul de Est, Cisiordania și Gaza s-au prăbușit în 2014 și nu au arătat niciun semn de revenire.
Liderii israelieni și palestinieni sunt așteptați să se întâlnească separat luna viitoare cu președintele american Joe Biden, în timpul vizitei sale în regiune.
Hamas avertizează asupra unei „mari bătălii” contra Israelului
Şeful mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, Yahya Sinwar, a avertizat sâmbătă asupra posibilităţii unei „mari bătălii” împotriva Israelului în caz de nouă „agresiune” a forţelor israeliene în moscheea Al-Aqsa din Ierusalim, relatează AFP.
În aceste ultime săptămâni, esplanada moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al islamului şi locul cel mai sfânt al iudaismului cunoscut sub numele de Muntele Templului, a fost teatru al înfruntărilor.
Aproape 300 de palestinieni au fost răniţi în această zonă unde se află Al-Aqsa după atacuri anti-israeliene şi operaţiuni ale armatei israeliene în Cisiordania ocupată.
În timpul acestor ciocniri, poliţia israeliană a fost desfăşurată pe esplanadă şi chiar a pătruns o dată în moscheea Al-Aqsa, lansând gaze lacrimogene, ceea ce a suscitat condamnări din partea palestinienilor şi a ţărilor musulmane.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!