17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoȘase persoane au fost salvate din accidentul de elicopter, în largul coastei...

Șase persoane au fost salvate din accidentul de elicopter, în largul coastei Norvegiei

Un elicopter care transporta șase persoane s-a prăbușit miercuri în ocean, în largul coastei de vest a Norvegiei, iar toate cele șase persoane de la bord au fost recuperate ulterior din mare, au declarat Centrele Comune de Coordonare a Salvarii din țară, potrivit Reuters.

Spitalul Universitar Haukeland, cel mai mare din regiune, a declarat că starea medicală a pasagerilor nu este clară în acest moment.

Elicopterul aparținea lui Bristow Norvegia, a declarat directorul de țară al companiei, Heidi Wulff Heimark, pentru cotidianul Stavanger Aftenblad.

Grupul energetic Equinor a declarat că elicopterul este o aeronavă de căutare și salvare care deservește în mod normal platformele zăcământului de petrol și gaze al companiei Oseberg din Marea Nordului.

Elicopterul era un model Sikorsky S-92 și se afla într-o misiune de antrenament de căutare și salvare, în momentul accidentului, a declarat reporterilor un purtător de cuvânt al poliției, adăugând că este prea devreme pentru a spune ce a provocat accidentul.

Zona se confrunta cu vânturi puternice, în momentul accidentului, a declarat un oficial al serviciului de salvare pentru postul TV2.

Norvegia este iritată de Suedia după prăbușirea accidentală a unei rachete pe teritoriul său

Norvegia şi-a exprimat marţi o iritare puţin întâlnită faţă de Suedia vecină care nu a avertizat-o imediat în legătură cu prăbușirea accidentală a unei rachete pe teritoriul său, care nu a provocat victime sau pagube, notează AFP.

Aparatul a fost lansat luni de la Centrul spaţial Esrange din Kiruna, în nordul Suediei. Acesta s-a prăbuşit pe un munte din apropierea localităţii Malselv, în nordul îndepărtat al Norvegiei, la mai mult de zece kilometri de zona locuită.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Rafila, vizită la Spitalul Pantelimon. VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că va discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Capitală...

Stefanos Tsitsipas, calificare facilă în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas l-a învins în două seturi pe rusul Karen Hacianov, scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă