8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăVideoSalvatorii folosesc încărcătoare din construcții în China, afectată de inundații

Salvatorii folosesc încărcătoare din construcții în China, afectată de inundații

Salvatorii voluntari au evacuat locuitorii din blocurile inundate joi (3 august), folosind încărcătoare din construcții, în orașul Zhuozhou din China, care a fost lovit de inundațiile istorice, în urma taifunului Doksuri.

Tian, rezidentă din Zhuozhou, a declarat pentru Reuters că nu a putut să-și părăsească casa de duminică (30 iulie), conform Reuters.

După ce Doksuri „a aterizat” în sudul Chinei vineri (30 iulie), ploile extreme au lovit nordul Chinei, atingând un record de precipitații nemaiîntâlnit de peste 140 de ani, la Beijing, și aducând ploi de peste un an în provincia Hebei din apropiere.

Inundațiile ar putea dura până la o lună să se retragă din Hebei, unde Zhuozhou este orașul cel mai grav afectat, a declarat joi un oficial al departamentului de resurse de apă, pentru presa de stat. Până acum, aproximativ 100.000 de oameni din orașul de la sud-vest de Beijing fuseseră evacuați, sau o șesime din populația sa.

Cel puțin 20 de persoane au murit în nordul Chinei de la începutul inundației.

Drumurile se transformă în râuri în Beijing după taifun

Drumurile s-au transformat în râuri, în Beijing, imediat după taifun și au făcut ca orașul din China să fie de nerecunoscut.

În suburbiile de vest ale Beijingului, mașinile au fost măturate luni (31 iulie), în timp ce ploile necruțătoare din weekend au continuat, ucigând cel puțin două persoane și prinzând sute de persoane ca într-o capcană, potrivit Reuters.

În unele suburbii ale Beijingului, drumurile au devenit râuri ce au curgere rapidă.

Aceasta a fost scena duminică în orașul Wu’an, după o ploaie necruțătoare din weekend.

Bărbatul blocat în mașina sa, pe timp de inundații, a fost salvat de pompieri. Sute de drumuri au fost inundate în capitala țării.

Postările de pe rețelele de socializare au arătat cum mașini plutitoare și semne rutiere în districtul Mentougou sunt trase de torenți care se mișcă rapid.

Acest lucru, deoarece rămășițele taifunului Doksuri au aruncat în orașul ce are aproape 22 de milioane de locutitori ploi record. Două cadavre au fost găsite într-un râu, în timpul unei patrule de urgență în Mentougou. Asta în timp ce salvatorii au scos din apă sute de oameni, în siguranță, în alte părți ale orașului. Cel puțin două persoane au fost ucise și sute prinse în capcană, în ciuda unei evacuări de peste noapte a zeci de mii de persoane din casele lor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă