11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoRusia lansează un atac aerian masiv asupra mai multor orașe din Ucraina

Rusia lansează un atac aerian masiv asupra mai multor orașe din Ucraina

Rusia a lansat joi un atac aerian masiv asupra capitalei Kiev și a altor orașe ucrainene, rănind cel puțin 18 persoane și distrugând infrastructura din întreaga țară, au declarat oficiali ucraineni, potrivit Reuters.

Explozii au fost auzite la Kiev și în regiunea înconjurătoare după o alertă de raid aerian, au spus martorii Reuters. Autoritățile au raportat că au trimis echipe de salvare în mai multe locații din capitală.

Ministrul de Interne Ihor Klymenko a declarat că oameni au fost răniți în regiunile Kiev și Cherkasy, și în orașul Harkov, din est, în timpul atacului care a avut loc dimineața devreme.

Klymenko a declarat că un hotel și mai multe chioșcuri de cumpărături au fost avariate în Cherkasy, în centrul Ucrainei, iar șapte persoane au fost rănite.

Serviciile de urgență au postat un videoclip pe Telegram în care salvatorii au transportat un bărbat rănit pe o targă, în timp ce incendiul se declanșează.

Ministerul de Interne și oficialii regionali au raportat explozii în regiunile Cerkasi, Harkiv, Hmelnîțki, Rivne, Vinnytsia, Lviv și Ivano-Frankivsk.

Resturile de la un atac cu rachete rusești provoacă pagube în apropiere de Kiev

Resturile căzute, în urma unui atac cu rachete rusești, au deteriorat fațadele clădirilor, a mașinilor private, a ferestrelor unei unități medicale și a unui birou de poliție, au spus oficialii de la Kiev. În capitală nu au fost înregistrate victime, potrivit Reuters.

Rusia a lansat miercuri devreme (6 septembrie) rachete la Kiev, deși sistemele de apărare aeriană ucrainene le-au doborât pe toate, a declarat administrația militară a capitalei.

De la invazia sa la scară largă, în urmă cu 18 luni, Rusia a lansat frecvent atacuri aeriene asupra Kievului și a altor locuri din Ucraina, departe de linia frontului.

Un bloc de locuințe din Kiev, bombardat de rachete rusești. Imaginile sunt cutremurătoare

Un bloc de locuințe dintr-o suburbie a Kievului a fost distrus de atacurile cu rachete ale armatei ruse. Pompierii au ajuns, vineri, 25 februarie, la fața locului și au încercat să stingă incendiul declanșat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă