17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoRudele ostaticilor încep un marș din Gaza către Ierusalim

Rudele ostaticilor încep un marș din Gaza către Ierusalim

Familiile ostaticilor israelieni, reținuți timp de 145 de zile în Gaza, au început miercuri (28 februarie) un marș de patru zile de la granița cu Gaza la Ierusalim, într-un apel unificat de a elibera toți ostaticii, în timp ce eforturile mediate de a ajunge la un acord între Israel și Hamas erau în curs de desfăşurare, potrivit Reuters.

Punctul de plecare al marșului a fost un câmp din afara Kibbutz Re’im, lângă granița cu Fâșia Gaza, în locația în care peste 350 de participanți la o petrecere au fost uciși sau răpiți în atacul din 7 octombrie condus de Hamas.

Marșanții, inclusiv familii, susținători și câțiva soldați, au mers de-a lungul Rutei 232, principala arteră de trafic a zonei care se învecinează cu Gaza, unde oamenii înarmați ai Hamas au făcut o ambuscadă și au atacat șoferii și pasagerii care fugeau de la festivalul de muzică Nova și din comunitățile din apropiere.

Marșul se va desfășura între diferite așezări și orașe israeliene și se va încheia sâmbătă (2 martie) la Ierusalim, sediul guvernului și parlamentului israelian.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eșec la limită în prima manșă a „sferturilor” Conference League

PAOK Salonic, echipă pregătită de Răzvan Lucescu, a pierdut la limită, cu scorul de 1-0, meciul disputat pe terenul belgienilor de la FC Bruges,...

Marcel Ciolacu susține că nu a luat nicio decizie care să dăuneze României şi românilor

În cadrul unei declarații susținute vineri, la Suceava, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a subliniat că nu a luat nicio decizie...

FOTO&VIDEO. Cinci ani de la incendiul de la Catedrala Notre Dame

La cinci ani după un incendiu devastator, restaurarea catedralei Notre Dame este aproape finalizată. Tot la Paris, în vara aceasta, urmează Jocurile Olimpice. În seara...
Ultima oră
Pe aceeași temă