10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăVideoRegele Marocului vizitează supraviețuitorii cutremurului în spital

Regele Marocului vizitează supraviețuitorii cutremurului în spital

Regele Marocului Mohammed al VI-lea a vizitat marți (12 septembrie) un spital din Marrakech și a vorbit cu supraviețuitorii răniți ai celui mai mortal cutremur din țară, din ultimele șase decenii, potrivit Reuters.

Regele, care a donat și sânge la Spitalul Universitar King Mohammed VI, a mulțumit Spaniei, Qatarului, Regatului Unit și Emiratelor Arabe Unite pentru că au trimis ajutor, deoarece mulți supraviețuitori din zonele montane devastate se luptă pentru a supraviețui în adăposturi improvizate, pentru a patra noapte în aer liber. Marocul nu a acceptat ofertele de ajutor din Italia, Belgia, Franța și Germania.

Numărul morților, în urma cutremurului cu magnitudinea 6,8 care a avut loc vineri seara în Munții Atlas Înalt a crescut la 2.901, în timp ce numărul persoanelor rănite s-a dublat la 5.530, a raportat televiziunea de stat.

Locuitorii se mută într-o tabără de corturi după cutremurul din Maroc

Marocanii care locuiesc în cătunul Tagadirte, lângă Adassil, s-au mutat într-o tabără de corturi luni (11 septembrie), după ce casele lor au fost distruse de cutremurul devastator de vineri seara, din Maroc, potrivit Reuters.

Locuitorii acestui cătun distrus din Maroc locuiesc într-o tabără de corturi după cutremur, în localitatea Tagadirte. Aici, doar câteva clădiri au rămas în picioare.

Peste 300.000 de oameni au fost afectați de dezastru, spune Organizația Mondială a Sănătății.

VIDEO: Cutremurul din Maroc a distrus drumuri și sate

Aproape toate casele din zona Asni din Maroc erau avariate, iar drumurile de munte era distruse, la două zile după cutremurul care a ucis peste 2.000 de persoane și a devastat satele din munții de lângă Marrakech.

Zona Asni, situată la aproximativ 40 km de Marrakech, este aproape de epicentrul îndepărtat al cutremurului cu magnitudinea 6,8.

A fost cel mai mortal cutremur din țară din ultimele șase decenii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă