10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăVideoLocuitorii se mută într-o tabără de corturi după cutremurul din Maroc

Locuitorii se mută într-o tabără de corturi după cutremurul din Maroc

Marocanii care locuiesc în cătunul Tagadirte, lângă Adassil, s-au mutat într-o tabără de corturi luni (11 septembrie), după ce casele lor au fost distruse de cutremurul devastator de vineri seara, din Maroc, potrivit Reuters.

Locuitorii acestui cătun distrus din Maroc locuiesc într-o tabără de corturi după cutremur, în localitatea Tagadirte. Aici, doar câteva clădiri au rămas în picioare.

Peste 300.000 de oameni au fost afectați de dezastru, spune Organizația Mondială a Sănătății.

VIDEO: Cutremurul din Maroc a distrus drumuri și sate

Aproape toate casele din zona Asni din Maroc erau avariate, iar drumurile de munte era distruse, la două zile după cutremurul care a ucis peste 2.000 de persoane și a devastat satele din munții de lângă Marrakech.

Zona Asni, situată la aproximativ 40 km de Marrakech, este aproape de epicentrul îndepărtat al cutremurului cu magnitudinea 6,8.

A fost cel mai mortal cutremur din țară din ultimele șase decenii.

Bilanțul morților a trecut duminică de 2.000 de persoane, cu tot atâtea persoane rănite. Marocul a declarat trei zile de doliu, iar regele Mohammed al VI-lea a cerut ca duminică (10 septembrie) să se țină rugăciuni pentru cei morți în moscheile din întreaga țară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă