13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăVideoPutin îl invită pe Kim Jong Un să-i verifice limuzina produsă în...

Putin îl invită pe Kim Jong Un să-i verifice limuzina produsă în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin l-a invitat miercuri (13 septembrie) pe liderul nord-coreean Kim Jong Un să-i verifice limuzina fabricată în Rusia, înainte de summit-ul lor, cedând bancheta spațioasă din spate invitatului său, potrivit Reuters.

Putin și Kim stăteau lângă limuzina prezidențială Aurus, parcată în aleea Cosmodromului Vostochny din Orientul Îndepărtat al Rusiei, cu președintele rus făcând semn către vehicul, în timp ce Kim se uita aparent curios, potrivit imaginilor televiziunii de stat.

Putin l-a invitat pe Kim să urce pe bancheta din spate și s-a mutat pentru a se așeza lângă liderul nord-coreean, despre care se crede că este un pasionat de automobile, care a fost văzut în mai multe mașini de lux, inclusiv diferite modele Mercedes, un vehicul utilitar sport Lexus și un Rolls-Royce Phantom.

Limuzina Aurus Senat a fost dezvoltată de institutul auto de stat din Rusia.

VIDEO: Kim Jong Un – “Rusia va învinge răul din Ucraina”

În cadrul unui prânz oficial între cei doi lideri miercuri (13 septembrie), liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Rusia va câștiga războiul împotriva “răului” din Ucraina.

“Împreună cu tovarășul Putin, tocmai am avut o discuție elaborată despre situația militară și politică din peninsula coreeană și din Europa și am ajuns la concluzia că trebuie să intensificăm în continuare cooperarea strategică și tactică pentru a asigura siguranța, pentru a garanta o pace de lungă durată atât în regiune, cât și în întreaga lume,” a declarat Kim.

Înainte de a propune un toast pentru sănătatea lui Putin, pentru victoria “marii Rusii”, pentru prietenia ruso-coreeană și pentru sănătatea tuturor celor prezenți, Kim a declarat că este încrezător că Rusia va învinge în ceea ce Moscova numește “operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

“Armata și poporul rus vor obține cu siguranță o mare victorie în lupta sacră pentru pedepsirea unui mare rău care pretinde hegemonie și alimentează o iluzie expansionistă”, a adăugat Kim.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă