21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPrimarul Kievului: Războiul timp de 92 de zile pare „o zi fără...

Primarul Kievului: Războiul timp de 92 de zile pare „o zi fără oprire”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat joi (26 mai) că războiul de peste trei luni din Ucraina a fost „o zi fără oprire”.

Nouăzeci și două de zile de război, am senzația că este o zi lungă, lungă, non-stop”, a declarat primarul și fostul campion la box la categoria grea, la sesiunea „ Kievul după atacul violent”, din ultima zi a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, potrivit Reuters.

Primarul Kievului spune că războiul început de Rusia acum 92 de zile pare o zi fără oprire, fiind foarte dificil de explicat ce se petrece în capitala Ucrainei

Ucraina a fost în fruntea agendei la întâlnirea de patru zile care a reunit aproximativ 2.000 de lideri economici și oameni de afaceri.

Klitschko, membru al unei mari delegații ucrainene care a călătorit la Davos, a spus că este dificil de explicat ce se întâmplă la Kiev. El a spus că sarcina lui principală a fost să încerce să readucă viața în capitală la un fel de normalitate.

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian, nu doar pentru a lua lumina de la Gurul globalismului, Klaus Schwab, dar și să pună temeliile celei de-a patra revoluții industriale. Nimic rău, doar că totul pleacă de la crearea Omului nou. Dar există și o agendă secretă a reuniunii.

Nu vom cădea în capcana comentării discursului lui Volodimir Zelenski, care a luat locul lui Vladimir Putin în deschiderea lucrărilor. Nici că a cerut mai marilor lumii asprirea sancțiunilor la adresa Rusiei.

E mai puțin important că instituțiile de stat ruse și companiile private n-au mai fost invitate. Că unele dintre cele mai sclipitoare petreceri cu tartine de caviar negru, șampanie vintage și foie gras, nu vor mai avea loc la „Casa Rusiei”, transformată de adepții cultului resetării în „Casa Crimelor de Război Ruse.” Printre altele fie spus, artiști ucraineni au  expus pe gardul clădirii imagini cu dezastrul produs de războiul din Ucraina.

Săracii lumii nu sunt în paneluri, doar în statisticile ONU

Sigur că invazia rusă va domina reuniunea de la Davos. În programul oficial, fiind prevăzute dezbateri cu privire la diferite subiecte, cu plaje largi pe care vor defila delfinii schimbărilor climatice, iar pe terase, miliardarii lumii se vor căina de explozia preţurilor la energie, fără a recunoaște că și-au triplat averile de pe urma crizei facturilor. Se vor jeli cu lacrimi de crocodili de criza alimentară mondială, fără a discuta despre mărirea cifrei pământenilor care trăiesc cu 1,9 dolari pe zi, de la 160 de milioane, la 800 de milioane! Precis că paneluri speciale vor aborda teme legate de inegalităţile dintre sexe, fotbal sau metavers.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă