4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăVideoMexicul urmărește să stopeze migrația către SUA

Mexicul urmărește să stopeze migrația către SUA

Mexicul vrea să stopeze migrația către SUA, consolidând măsurile de securitate atât la granița de sud cu Guatemala, cât și la cea din nord cu SUA, potrivit Reuters.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că guvernul său va consolida măsurile de limitare a migrației, deoarece încearcă să ajute Statele Unite să facă față unui număr record de persoane care încearcă să ajungă la granița cu SUA.

Autoritățile mexicane au trimis vineri un avion cu imigranți din Piedras Negras, lângă granița cu SUA, în sudul Mexicului pentru a fi returnați în țările lor de origine. Mișcarea a intervenit la doar câteva ore după ce președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a anunțat că guvernul său va consolida măsurile de limitare a migrației.

În timp ce Statele Unite se confruntă cu un număr record de oameni care încearcă să ajungă la granița cu SUA, Mexicul caută să ajute. „Vom spori cât de mult putem pentru a ajuta la menținerea unui flux ordonat”, a spus Lopez Obrador, adăugând: „Recent, a existat o creștere anormală”.

Comentariile lui Lopez Obrador au venit la o zi după ce a vorbit cu președintele american Joe Biden. Ambii au convenit că este nevoie de mai multă aplicare a legii la frontiera lor comună, deoarece un număr record de migranți perturbă comerțul la frontieră.

În acest an, numărul de migranți care traversează periculoasa Darien Gap care se întinde în Columbia și America Centrală a depășit jumătate de milion – dublu față de recordul de anul trecut. Vestea comentariilor lui Lopez Obrador a ajuns la migranți în timp ce își făceau drum prin Mexic până la granița cu SUA.

Migrantul din Honduras, Kerlin Silva, a spus că noile reguli ar putea însemna că nu va putea (citat) „împlini visul american”. Potrivit Organizației Națiunilor Unite, migranții se îndreaptă prin Mexic către SUA pentru a scăpa de violență, de suferință economică și de impactul negativ al schimbărilor climatice.

Lopez Obrador a spus că Mexicul va intensifica, de asemenea, eforturile de izolare la granița sa de sud cu Guatemala, în timp ce guvernul său caută acorduri cu alte țări pentru a gestiona fluxurile de migranți către nord. Înalți oficiali americani urmează să viziteze Mexicul săptămâna viitoare pentru a continua apelul dintre Lopez Obrador și Biden.

Mii de migranți se îndreaptă spre granița SUA pe jos și cu trenul

Mii de migranți au trecut în Statele Unite(SUA) în ultimele zile, mulți alții sosind încă cu autobuzul și trenurile de marfă în orașele de graniță mexicane, potrivit Reuters.

Vineri (22 septembrie) dimineață, zeci de migranți au fost văzuți traversând Rio Grande în apropiere de Eagle Pass, Texas.

Joi, un tren de marfă care traversa statele Coahuila și Nuevo Leon, la granița cu Texas, a fost încărcat cu zeci de migranți care stăteau deasupra vagoanelor descoperite.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ecuadorul nu mai livrează arme din epoca sovietică Ucrainei

Ecuadorul a anunţat luni că renunţă să livreze arme din epoca sovietică Ucrainei, prin intermediul Statelor Unite, după o promisiune în acest sens care...

Locuitorii unui sat de pescari din Islanda evacuați în urma unor erupții vulcanice se întorc acasă

Poliţia islandeză a declarat luni că locuitorii unui sat de pescari evacuaţi în urma mai multor erupţii vulcanice au fost lăsaţi să se întoarcă...

Ecuadorul nu mai livrează arme din epoca sovietică Ucrainei

Ecuadorul a anunţat luni că renunţă să livreze arme din epoca sovietică Ucrainei, prin intermediul Statelor Unite, după o promisiune în acest sens care...
Ultima oră
Pe aceeași temă