27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoMai multe terenuri de fotbal au fost inundate în Brazilia după un...

Mai multe terenuri de fotbal au fost inundate în Brazilia după un ciclon

Imaginile din dronă filmate miercuri (27 septembrie) au arătat câteva terenuri de fotbal situate lângă râul Guaiba din Porto Alegre cum sunt complet inundate ca urmare a unui ciclon extratropical, potrivit Reuters.

Apărarea civilă a statului Rio Grande do Sul, din sudul țării,  a emis o serie de avertismente de inundații în întreg statul.

Debitul râului era de așteptat să se stabilizeze miercuri (27 septembrie) și joi (28 septembrie) și să scadă vineri (29 septembrie), a declarat șefa de comunicații a Apărării Civile a statului, Sabrina Ribas.

Potrivit Institutului Național de Meteorologie, septembrie 2023 a fost luna cu cele mai multe ploi în Porto Alegre din 1916, când au început măsurătorile regulate.

VIDEO: Inundațiile fac ravagii în estul Braziliei

Comunitățile izolate din nord-estul Braziliei s-au confruntat sâmbătă (8 aprilie) cu dificultăți din cauza ploilor abundente care au inundat străzile din statul Maranhao.

O rezidentă locală, Ruthe Maria, le spunea reporterilor că a avut “multe pierderi” și că trebuie să părăsească locuința.

Potrivit presei locale, există aproape 8.000 de persoane care au nevoie de ajutor, în timp ce unii locuitori au declarat că penuria de alimente a devenit deja o problemă în regiune.

Institutul Național de Meteorologie din Brazilia (INMET) a emis avertismente pentru Maranhao, întrucât se așteaptă ca ploile abundente să continue în acest stat, până duminică (9 aprilie).

Președintele Luiz Inacio Lula da Silva și guvernatorul statului Maranhao, Carlos Brandao, urmează să survoleze duminică dimineața zonele afectate de ploi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă