Un cutremur moderat a zguduit vestul Haitiului, dimineața devreme marți (6 iunie), ucigând cel puțin patru persoane și rănind alte zeci de persoane, potrivit presei locale, în timp ce națiunea insulară se luptă pentru a-și reveni după inundațiile care au ucis 51 de persoane în weekend, potrivit Reuters.
Un localnic, Jean-Charles Marckenson, spune că s-a întors într-o casă distrusă după o noapte petrecută afară.
U.S. Geological Survey a declarat cum cutremurul cu magnitudinea de 4,9 a avut loc la o adâncime de doar 10 kilometri, cu epicentrul în apropierea zonei Les Abricots, în departamentul Grand’Anse.
Un cutremur din vestul Haitiului a adus distrugeri semnificative, localnicii plimbându-se printre moloz și case avariate
În Jeremie, localnicii s-au plimbat printre moloz și case avariate, rezultate de la cutremur.
Un membru al agenției de dezastre a țării a declarat pentru Associated Press că până acum au fost confirmate trei decese după prăbușirea unei case.
Cutremurul de marți vine la doar câteva zile după ce Haiti s-a luptat cu inundațiile mortale, determinând un apel pentru asistență internațională.
Haiti: Un cutremur de pământ a provocat panică în rândul localnicilor
Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter s-a produs azi-noapte în Haiti, provocând panică în rândul populaţiei, transmite AP, conform Agerpres.
Epicentrul mişcării telurice a fost localizat la 38 kilometri de capitala ţării Port-au-Prince, la o adâncime de 4,9 de km, a indicat Institutul american de geologie (USGS).
Simţind vibraţiile subterane în jurul orei locale 22:00, mulţi oameni au fugit din case pe străzi pentru a se proteja de eventuale distrugeri de imobile.
Nu sunt încă informaţii despre eventuale prejudicii provocate de cutremur infrastructurii sau despre potenţiale victime.
Două seisme puternice au avut loc la o diferenţă de câteva minute la 12 ianuarie 2010 în largul coastelor Haiti, cu o magnitudine de 7,0 grade, respectiv 5,9 grade pe scara Richter. Capitala statului Port-au-Prince a fost cea mai afectată, printre imobilele prăbuşite numărându-se Palatul prezidenţial, sediul misiunii ONU, clădirea parlamentului, administraţia fiscală, un penitenciar, şcoli şi spitale.
În urma dezastrului, circa 314.000 de oameni au murit, 250.000 de clădiri au fost distruse sau avariate, iar 3 milioane de oameni au devenit sinistraţi. Potrivit experţilor, pagubele provocate de cele două seisme – cel mai mare dezastru natural din istoria modernă a Haiti – variază între 8 şi 14 miliarde de dolari.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!