7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoLocuitorii din Gaza se îndreaptă spre plajă, căutând alinare

Locuitorii din Gaza se îndreaptă spre plajă, căutând alinare

Locuitorii din Gaza au ajuns la plajă, căutând alinare și relaxare într-un moment când războiul a luat o pauză pentru armistițiul de câteva zile dintre Israel și Hamas, potrivit Reuters.

Copiii s-au jucat pe o plajă din Gaza în timp ce familiile strămutate își părăseau adăposturile înghesuite pentru o scurtă pauză, în timpul armistițiului dintre Israel și Hamas.

Dar în mijlocul râsetelor, părinți precum Asmaa Al Sultan nu au putut uita greutățile războiului și ale lipsei de adăpost.

Familia ei a fost strămutată din casa lor din nordul Gazei și în prezent stă într-o școală.

Armistițiul de patru zile este prima oprire a luptei în cele șapte săptămâni de când Hamas a atacat Israelul, ucigând 1.200 de oameni și luând aproximativ 240 de ostatici înapoi în Gaza.

Ca răspuns la acest atac, Israelul a bombardat enclava și a lansat o ofensivă terestră în nord.

Aproximativ 14.800 de palestinieni au fost uciși, spun autoritățile sanitare din Gaza, și sute de mii au fost strămutați.

Armistițiul, care a fost programat inițial să se încheie luni (27 noiembrie), a fost prelungit cu două zile, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului de externe din Qatar, într-o postare pe platforma de socializare X.

Locuitorii din Gaza suportă greu căldura pe fondul penelor de curent

Locuitorii din Fâșia Gaza suportă cu greu căldura din cauza penelor de curent frecvente ce afectează această zonă.

Un val de căldură îngrozitor de vară a fost agravat pentru palestinienii care locuiesc în Fâșia Gaza din cauza întreruperilor de curent care îi lasă fără electricitate până la 10 ore pe zi.

„Ventilatorul este stricat… bateriile nu funcționează și ne ventilam cu tăvi”, a spus Alaa Zidan care locuiește în zona de sud a lui Khan Younis, potrivit Reuters.

Locuitorii din Gaza suportă cu greu căldura din cauza penelor de curent frecvente, singura scăpare pentru mulți fiind răcorirea cu apă

Creșterea prețurilor la energie și creșterea cererii din cauza temperaturilor ridicate au pus o presiune asupra surselor de energie din zonă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

S-a descoperit ascunzătoarea lui Big Brother de la Bruxelles!

Cititorii noștri sunt deja familiarizați cu ceea ce înțelegem noi prin sintagma “statul de drepți,” un antonim al statului de drept - ființând ca...

Regele Philippe și Regina Mathilde a Belgiei, în vizită la sediul Europol

Regele și Regina Belgiei au efectuat astăzi o vizită la sediul Europol de la Haga, în Țările de Jos, unde au fost informați despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă