23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăVideoLiderul Scoției se teme pentru familia lui din Gaza

Liderul Scoției se teme pentru familia lui din Gaza

Liderul Scoției, Humza Yousaf, a declarat luni (16 octombrie) că familia lui, părinții soției sale, au rămas fără mâncare și apă potabilă în Gaza și că ar putea muri dacă nu pot pleca curând, potrivit Reuters.

Socrii lui Yousaf locuiesc în Scoția, dar erau în vizită la rude în Gaza când militanții Hamas au intrat în Israel și au ucis 1.300 de oameni weekendul trecut.

Israelul a răspuns cu lovituri, ca represalii, ucigând aproximativ 2.750 de oameni și o blocare totală asupra enclavei palestiniene, care a ținut departe ajutoarele și deținătorii de pașapoarte străini.

Yousaf, în vârstă de 38 de ani, a spus că Elizabeth și Maged El-Nakla s-au limitat la un ou pe zi și la înghițituri de apă curată în timp ce raționalizau mâncarea, astfel încât să fie suficientă pentru nepoții lor.

Primul ministru scoțian spune că mama soției sale din Gaza a sunat la 3 dimineața pentru a-și “lua rămas bun”

Soacra primului ministru al Scoției îi este teamă că va fi ucisă de o rachetă lansată în Gaza.

Elizabeth El-Nakla l-a sunat pe Humza Yousaf și familia pentru a-și “lua rămas bun”, a declarat el în emisiunea Laurei Kuenssberg din această dimineață.

În jurul orei 3 dimineața, soacra sa și-a sunat familia, deoarece era speriată de atacul asupra casei rudelor sale. Potrivit lui Yousaf, s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

El a spus că își poate “imagina panica”, mai ales că vecinilor din jurul ei li s-a spus să își părăsească locuințele.

Doamna El-Nakla și soțul ei, Maged, au călătorit din Dundee în Fâșia Gaza săptămâna trecută.

Socrii primului ministru scoțian au vizitat-o pe mama bolnavă a lui Maged, în vârstă de 92 de ani, și pe fiul lor, Mohammad, care are un copil de opt săptămâni.

Acum, familia este blocată pe teritoriul palestinian după ce Hamas, grupul militant care guvernează Gaza, a lansat sâmbătă o incursiune surpriză.

Într-o înregistrare video plină de lacrimi, de 40 de secunde, transmisă săptămâna trecută pentru BBC News, Elizabeth a declarat: “În prezent mă aflu în Deir al-Balah cu familia soțului meu, familia mea, nepoții mei”.

“Nu avem electricitate. Nu avem apă. Mâncarea pe care o avem, care este puțină, nu va rezista pentru că nu există electricitate și se va strica”, a completat aceasta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă