Biologii au eliberat un tânăr leu de mare înapoi în mare, pe o plajă argentiniană, după ce s-a vindecat de o leziune la gât cauzată de un ambalaj de plastic, potrivit Reuters.
Experții de la Fundacion Mundo Marino au dus animalul la facilitățile lor după ce l-au salvat de pe plaja Punta Medanos.
Acolo, animalul, care era anemic și subponderal, a început un proces de reabilitare care s-a încheiat marți, când a fost eliberat în habitatul său împreună cu un alt leu de mare care fusese salvat în aprilie.
Balena de plastic, semnal de alarmă
Balenele, unele specii de rechini şi alte vieţuitoare marine sunt din ce în ce mai expuse riscului din cauza materialelor plastice ajunse în oceane.
Într-un efort de a motiva publicul să ia în considerare acest impact al deşeurilor din plastic asupra planetei şi pentru a ilustra nevoia de reciclare şi de folosire a ambalajelor biodegradabile ori de câte ori este posibil, organizaţia Greenpeace Filipine a creat un puternic mesaj vizual şi global: a instalat pe plaja Naic, din Cavite, o uriaşă instalaţie reprezentând balenă moartă. Copia balenei, de 15 metri lungime, a fost creată integral din deşeuri de plastic şi a fost „acostată“ în apropiere de ţărm în Golful Manila.
Opera de artă reproduce cu mare exactitate forma, culoarea, textura, mărimea şi proporţiile unei balene reale.
Cifre alarmante
Directorul de creaţie al proiectului „Balena Moartă“, Biboy Royong, spune că expoziţia de artă a fost inspirată de o balenă tânără, de aproximativ 7 ani şi 12 metri lungime, care a murit, în decembrie 2016, pe Insula Samal din Golful Davao, după ce a înghiţit prea multe gunoaie. Din stomacul mamiferului au fost scoase mai multe kilograme de deşeuri din plastic, năvoade, cârlige, funii şi cabluri.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!