15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăVideoKerry spune că în urma lui a rămas o muncă „enormă” în...

Kerry spune că în urma lui a rămas o muncă „enormă” în timp ce iese din rolul climatic

După ce și-a petrecut mai mult de jumătate din viață în serviciul public, John Kerry, care a împlinit 80 de ani în decembrie, va renunța oficial la funcția de trimis special al președintelui Joe Biden pentru schimbările climatice, în această lună, concentrându-se în schimb pe a fi o voce puternică asupra acțiunii climatice în afara guvernului, potrivit Reuters.

Întotdeauna conștient de constrângerile sale în calitate de oficial american, Kerry a schimbat fața negocierilor moderne privind schimbările climatice, concentrându-se pe două priorități: asigurarea faptului că SUA și China sunt alături la discuțiile climatice și aducerea sectorului privat în lupta împotriva schimbării climei.

Kerry a declarat pentru Reuters că țările au părăsit summitul COP29 asupra climei de la Dubai, după ce au creat o „nouă paradigmă”, în care toată lumea a fost de acord să îndepărteze tranziția de la combustibilii fosili.

Dar acum, concentrându-se pe asigurarea tranziției, Kerry a declarat pentru Reuters că va juca un rol mai util, în afara administrației, pentru a-și folosi influența și vocea pentru a face presiuni asupra sectoarelor public și privat să acționeze.

„ Cred că voi fi într-o poziție mai bună pentru a putea încerca să folosesc, să împing, să conving, să lucrez la efortul de a fi capabil să implementez”, a spus Kerry într-un interviu de la biroul său de la Departamentul de Stat luna trecută.

Iohannis, discuții cu SUA în privința schimbărilor climatice. România, membră a International Solar Alliance

Președintele României a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președintelui SUA pentru Climă, John Kerry, în marja participării la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Întâlnirea vine în contextul dorinței de a extinde componenta legată de schimbări climatice, mediu și tranziție verde a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. În pregătirea COP28 a existat o cooperare foarte bună între România și Statele Unite pe domenii legate de energia cu emisii reduse de dioxid de carbon sau de managementul eficient al carbonului.

În contextul COP28, România se alătură și la Global Methane Pledge (Angajamentul Global privind Metanul), o inițiativă susținută de SUA și de Uniunea Europeană. Inițiativa presupune reducerea cu 30% la nivel global până în 2030 a emisiilor de metan.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă