7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoHouthis îngroapă 18 luptători ce au murit în lovituri conduse de SUA

Houthis îngroapă 18 luptători ce au murit în lovituri conduse de SUA

Houthis din Yemen au organizat o procesiune funerară militară la Sanaa, sâmbătă (10 februarie), pentru 18 dintre luptătorii lor despre care spun că au fost uciși în recentele atacuri conduse de SUA, potrivit Reuters.

Oficiali militari și rude au participat la înmormântare, care a avut loc la Moscheea al-Shaab, cunoscută anterior ca moscheea al-Saleh, cea mai mare din oraș.

Gărzile de onoare au purtat sicriele de lemn verzi ale luptătorilor, fiecare împodobită cu poze, cu decedații. După rugăciunile funerare la care au participat sute de susținători ai grupului, camionete, îmbrăcate cu pânză verde, au purtat sicriele pentru înmormântare.

Statele Unite și Marea Britanie au lansat recent lovituri asupra țintelor Houthis din Yemen și au readus miliția pe o listă de „grupări teroriste”.

Atacurile Houthis asupra navelor din și în jurul Mării Roșii au încetinit comerțul dintre Asia și Europa, au ridicat temeri de blocaje în aprovizionare și au alarmat marile puteri că războiul din Gaza ar putea deveni un conflict regional.

VIDEO. SUA și Marea Britanie lansează lovituri asupra altor zeci de ținte houthi

Forțele americane și britanice au declarat că au lansat sâmbătă (3 februarie) lovituri împotriva a 36 de ținte militare houthi din Yemen, difuzând fotografii și videoclipuri care ar arăta operațiuni ale SUA, numind-o “acțiune colectivă”, în a doua zi de operațiuni majore ale SUA împotriva grupurilor legate de Iran, după atacul mortal asupra trupelor americane de la sfârșitul săptămânii trecute.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că s-au angajat într-un al treilea val de lovituri “proporționale” împotriva țintelor Houthi, în timp ce imagini distribuite au arătat avioane care decolează de pe un aerodrom identificat de minister ca fiind Akrotiri, Cipru. Oficialii au declarat că au fost folosite bombe ghidate cu precizie pentru a lovi mai multe ținte în apropierea aerodromului din Sanaa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă