Oamenii din Gaza au recurs la utilizarea de apă de mare ca să se scalde și să-și spele hainele deoarece se confruntă cu o lipsă de apă curată în întreaga enclavă, care găzduiește 2,3 milioane de palestinieni, potrivit Reuters.
Israelul a declarat un asediu aproape total asupra Fâșiei Gaza, în urma atacului Hamas din 7 octombrie.
„ Nu este apă, nu este mâncare pentru copii, nu este pâine. Facem coadă de la patru dimineața în afara brutăriilor pentru a afla că nu este pâine. S-a tăiat apa, s-a tăiat pâinea , la cine ar trebui să mergem? Cerem Națiunilor Unite să ne ofere apă, să ne ofere hrană, să ne ofere securitate. Suntem oameni ca tine, copiii noștri sunt ca ai tăi. Copiii noștri vor doar să trăiască”, spune Nahed Khalil Al-Louh, un rezident din Gaza.
De la asediu, civilii palestinieni au avut de suferit o penurie de alimente, combustibil, apă potabilă și medicamente.
Peste o treime din cele 35 de spitale din Gaza nu funcționează, cu multe transformate în tabere improvizate de refugiați.
Bombardamentele israeliene continuă în Gaza
Bombardamentele israeliene continuau sâmbătă dimineaţa asupra Fâşiei Gaza, potrivit jurnaliştilor agenţiei France Presse poziţionaţi în zonă, scrie Agerpres.
Niciun bilanţ nu a fost comunicat, dar surse medicale din teritoriul palestinian au declarat unui jurnalist AFP că se tem de un număr mare de victime şi pagube semnificative în urma acestor bombardamente.
Explozii sporadice erau încă auzite sâmbătă dimineaţă de un jurnalist AFP în interiorul Fâşiei Gaza, provenind de la avioane de luptă israeliene, de la artilerie şi focuri trase de pe mare.
Intensitatea loviturilor aeriene şi a focului de artilerie a scăzut acum faţă de noaptea trecută, potrivit acestui jurnalist.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!