7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăVideoCutremurul din Japonia: Un camion de băcănie livrează cele necesare

Cutremurul din Japonia: Un camion de băcănie livrează cele necesare

Un camion de băcănie a livrat bunuri esențiale joi (11 ianuarie) locuitorilor orașului Wajima, o zonă grav afectată de un recent cutremur cu magnitudinea 7,6, pe coasta de vest a Japoniei.

Operatorul magazinului alimentar mobil, Tokushimaru, a desfășurat trei camioane în Peninsula Noto, livrând produse zilnice precum gustări, fructe, apă și articole de toaletă celor care locuiesc în centre de evacuare de când cutremurul le-a devastat casa.

Începând de joi după-amiază, 213 persoane au fost confirmate moarte, iar 37 sunt încă dispărute, potrivit datelor publicate de guvernul local al prefecturii Ishikawa.

VIDEO. Bilanțul cutremurului din Japonia a depășit 100 de morți

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că bilanțul victimelor cutremurului puternic care a lovit centrul Japoniei în ziua de Anul Nou a ajuns la peste 100 de morți.

El a subliniat necesitatea îmbunătățirii rutelor și a condițiilor rutiere către centrele de evacuare pentru a livra mai multe alimente, apă și toalete portabile pentru persoanele evacuate.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 a lovit peninsula Noto din vestul Japoniei în după-amiaza zilei de 1 ianuarie, spulberând case, declanșând un tsunami și izolând comunitățile.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Administratorul Fondului Proprietatea (Frank Templeton) vrea să-şi majoreze comisionul de administrare de 4,4 ori

Administratorul Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, a propus pentru Adunarea Generală a Acționarilor de luna viitoare modificarea contractului de administrare, în sensul majorării...

Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a votat împotriva propunerii PNL 

PSD a votat, în Comisia de Buget, împotriva propunerii liberalilor care ar fi dus la tăierea pensiilor de peste 4000 de lei și ar...

Ryanair scumpește biletele cu 10%

Michael O'Leary, directorul general al Ryanair a avertizat că cei care călătoresc cu avionul se vor confrunta în această vară cu preţuri mai ridicate...
Ultima oră
Pe aceeași temă