22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăTechVIDEO Recorder.ro: Formidabilul Bichineț, deputatul care a încercat să ne corupă în...

VIDEO Recorder.ro: Formidabilul Bichineț, deputatul care a încercat să ne corupă în sediul Parlamentului

„Am făcut multe interviuri în Parlamentul României, însă niciodată până acum nu ni s-a mai oferit șpagă la finalul unei discuții; cu banii pe masă și cu promisiunea unei prietenii din care vom avea de câștigat „la modul concret“”, scriu jurnaliștii noului portal Recorder.ro, care îi fac un portret video lui Corneliu Bichineț, deputat de Vaslui.

Corneliu Bichineț face politică de 20 de ani. Sunt două decenii în care a reușit să câștige încrederea electoratului său aplicând aceeași rețetă: trece de la un partid la altul, folosește un limbaj de bodegă în discursurile ținute de la tribuna Parlamentului și pune mănăstirile și fanfarele în capul listei de distribuție a banilor publici. În baza acestei strategii, Bichineț a petrecut 11 ani în fruntea unui județ și se află la al doilea mandat în care ne reprezintă în Parlament și votează legi în numele nostru.

Povestea lui începe în anii ’90, pe vremea când Vadim Tudor anunța că vrea să conducă țara cu mitraliera. Corneliu Bichineț era un membru de nădejde al Partidului România Mare (a început cu o funcție de consilier local la Vaslui, iar între 2000 și 2004 a fost senator). Pe atunci, activitatea lui în Parlament pendula între remarci rasiste despre „țigani care își beau ajutoarele sociale” și poezii cu tentă sexuală despre partidele de vânătoare ale lui Adrian Năstase.

Continuarea poveștii deputatului care le-a dat bani reporterilor Recorder, aici

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă