17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăTechSocietatea civilă critică modul în care politicienii au gestionat problema votului prin...

Societatea civilă critică modul în care politicienii au gestionat problema votului prin corespondență

Mai multe organizații non-guvernamentale le-au cerut partidelor politice să întreprindă acțiuni concrete pentru adoptarea legii privind votul prin corepondență.

Astfel, organizațiile reunite sub campania Politică fără Bariere, îi critică politicienii din toate partide politice, precum și pe președintele Klaus Iohannis pentru ”demagogia” de care au dat dovadă în timpul dezbaterilor pentru votul prin corespondență. 

PNL a abandonat fără un motiv concret preşedinţia Comisiei pentru legile electorale, producând astfel, în mod nejustificat, o criză susceptibilă să întârzie decisiv adoptarea unei legi privind votul prin corespondenţă; PSD, deşi afirmă că este de acord cu votul prin corespondenţă, nu a prezentat nici până la această dată un proiect de lege propriu sau un set de principii operaţionale, pe baza cărora să se poată construi un asemenea proiect”, a semnalat societatea civilă.

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de critici, care îl critică pe șeful statului pentru lipsa de implicare în acest subiect.

”Tema votului prin corespondenţă a fost absentă din cel mai recent discurs rostit de către Preşedintele României în faţa Parlamentului, semn că acesta nu ar mai constitui neapărat o prioritate legislativă; în ciuda interesului declarat pentru progresul dezbaterii legislative, niciunul dintre partidele parlamentare nu a răspuns întrebărilor punctuale legate de construcţia legii votului prin corespondenţă, adresate de către noi, și nici celor puse de Autoritatea Electorală Permanentă”, a mai scris sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă