23.8 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăTechLudovic Orban: “Trebuie să-i dăm afară pe toți cei angajați de PSD...

Ludovic Orban: “Trebuie să-i dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe pile și cumetrii politice”

Președintele PNL a declarat că, în cazul în care liberalii vor ajunge la guvernare, vor restructura toate instituțiile publice.  

"Trebuie să regândim administrația. O administrație suplă, simplificată, cu funcționari de carieră care își fac meseria, o administrație fără politruci introduși pe ușa din dos a instituțiilor pe baza relațiilor politice. Dacă ajungem la guvernare probabil va trebui să îi dăm afară pe toți cei angajați de PSD pe bază de pile, relații și cumetrii politice", a declarant, sâmbătă, președintele PNL, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

“Nu poți să ai un guvern cu 29 de ministere. În ce țară din UE există un guvern cu 29 de ministere? 15-16 ministere maximum posibil. Avem o mulțime de agenții care se calcă pe bătături, în care majoritatea oamenilor nu fac altceva decât să-și justifice existența fără niciun fel de rol în societate, dimpotrivă, îi frânează pe oamenii care au inițiativă în societate, care au inițiativă indiferent că este economică și socială. Trebuie să începem să gândim un mecanism de transfer al responsabilităților de la structurile administrației către parteneri din societatea civilă indiferent că sunt patronate, organizații neguvernamentale în domeniul mediului, în domeniul protecției sociale, în orice fel de alt domeniu", a spus Orban, la începutul reuniunii Biroului Politic Național al PNL cu parlamentarii și europarlamentarii liberali.

El a subliniat că PNL are datoria de a veni cu câteva legi care să asigure o democrație reală în România, indicând o lege care să interzică traseismul politic la nivelul parlamentar.

"Democrația reprezentativă nu poate să funcționeze în condițiile în care noi acceptăm trădarea pentru că un parlamentar care schimbă partidul politic trădează pe cetățenii care le-au acordat votul și nu face altceva decât să denatureze democrația reprezentativă. Trebuie să susținem cu tărie, indiferent de ce argumente se folosesc în spațiul public, interzicerea migrației politice la nivel parlamentar", a afirmat liderul PNL.

Cele mai citite

După dezbaterea Trump – Trămpălău, democrații caută un candidat surpriză. Șansa PSD – PNL să-l reșapeze pe Cîrstoiu

Ilustrație: Marian Avramescu După disputa electorală televizată la CNN între Donald Trump și ceea ce s-a dovedit un trămpălău, democrații se gândesc să-și retragă...

Șefa Băncii Centrale Europene: Avem nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflația

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că instituţia pe care o conduce nu are încă suficiente dovezi că ameninţările legate de inflaţie...

EURO 2024: Portugalia-Slovenia(0-0) s-a decis la penalty-uri 3-0

Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile de finală de la Euro 2024. A fost 0-0 cu Slovenia la finalul reprizelor de prelungire, 3-0 la...
Ultima oră
Pe aceeași temă