Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că "statul paralel" înseamnă "acei oameni care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului şi încearcă să afle informaţii despre alţi oameni din instituţie". El mai spune că rezistă, oricât ar încerca aceşti oameni să îl "determine să nu reziste", iar atunci când "lucrurile se vor precipita", va "ieşi cu declaraţii".
"Sunt acei oameni care nu au curajul să vină în faţă să spună ce gânduri meschine au şi folosesc alţi oameni. Acei oameni care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului şi încearcă să afle de la ei informaţii despre alţi oameni ai ministerului. Şi mă opresc aici. Nu am găsit la Iaşi aceşti oameni şi sper să nu-i găsesc la Iaşi. Sunt unii pe la Bucureşti şi alţii pe la Târgu Mureş”, a spus Liviu Pop, duminică, la Iaşi, întrebat cine sunt oamenii care formează "statul paralel" invocat de coaliţia de guvernare.
Pop mai spune că rezistă şi că nu va ceda.
"Eu rezist oricât insistă ei să mă determine să nu rezist. Şi nu voi ceda. În momentul în care lucrurile se vor precipita, voi ieşi cu declaraţii. Până atunci îi las să se agite în zona lor, a statului paralel. Şi sper să nu transforme Ministerul Educaţiei într-un serviciu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a declarat Liviu Pop, la conferinţa de presă desfăşurată la finalul Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) de la Iaşi.
Prezent la aceeaşi conferinţă, Sorin Cîmpeanu, preşedinte al CNR, dar şi membru Pro România, a afirmat că "ar trebui să ne ocupăm mai multe de investiţii în educaţie şi mai puţin de paralelisme care nu există şi nu pot exista într-un stat de drept”.
"Îmi place să cred că acest lucru nu există şi nu va putea exista”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
Liderii PSD, reuniţi vineri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, au adoptat în unanimitate o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit ”Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice şi care reprezintă un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.