3 C
București
marți, 12 noiembrie 2024
AcasăTechCum să construiești un PC de gaming: Sfaturi și recomandări

Cum să construiești un PC de gaming: Sfaturi și recomandări

În cazul în care ești gamer de meserie sau pur și simplu adori să te joci pe calculator în timpul liber, cu siguranță știi că ai nevoie de un PC performant. Noile jocuri folosesc tehnologii foarte avansate de design și grafică, ceea ce înseamnă că și sistemul tău trebuie să fie unul pe măsură. Retailerii se întrec în oferte pentru calculatoare, doar că se întâmplă adesea să nu găsești configurația dorită. Așadar, cea mai bună opțiune este să-ți construiești chiar tu un setup de gaming care să-ți ofere cea mai bună experiență în utilizare. Iată câteva sfaturi și recomandări în acest sens:

Alege o carcasă potrivită

Atunci când alegi să-ți formezi propriul calculator este ca și cum ai face un puzzle. Ai nevoie de diferite piese pe care să le pui împreună, precum procesorul, placa de bază, placa video, memoria RAM, sursa ori hard disk-ul. Ei bine, toate componentele pe care le vei cumpăra o să le instalezi într-o carcasă. Prin urmare, primul pas pentru construirea PC-ULUI de gaming presupune alegerea unui produs potrivit. Chiar dacă nu-ți trebuie o carcasă foarte scumpă, un lucru de care poți să ții cont aici este lățimea piesei, care poate deveni un factor important la un viitor upgrade al calculatorului.

Optează pentru un procesor puternic

Procesorul, creierul computerului, este cel responsabil de toată fizica jocului. O componentă extrem de importantă, care susține întregul sistem și te ajută să depășești orice provocare în gaming. Procesorul trebuie să fie puternic, dar în același timp silențios, și compatibil cu placa de bază. Există doi producători principali de procesoare, Intel și AMD, ambii cu o gamă vastă de produse care îmbunătățesc performanța calculatorului și îi adaugă mai multă putere.

Investește într-un SSD

Orice gamer va înțelege importanța unui SSD (Solid State Drive), o variantă evoluată a HDD-ului și un produs ceva mai sofisticat decât stick-urile de memorie USB. În gaming ai nevoie întotdeauna ca PC-ul să se miște foarte rapid. Tehnologia SSD îți oferă acces la date în doar câteva secunde, contribuie la o viteză mai mare de rulare a sistemului de operare și la utilizarea fără probleme a tuturor aplicațiilor de editare foto-video. Poți găsi SSD-uri ieftine aici dacă îți dorești să profiți de cele mai noi jocuri fără niciun fel de crash-uri sau erori.

Ia în considerare o placă de bază bună

Cu toate că nu are un impact direct asupra performanței jocurilor, placa de bază este cea care permite funcționarea tuturor celorlalte componente. Așadar, de preferat ar fi să cumperi una de calitate, compatibilă cu procesorul pentru care ai optat. Sunt plăci de bază pentru procesoare Intel ori pentru procesoare AMD, așa că ai grijă să achiziționezi o piesă potrivită. Totodată, află că nu este indicat să alegi o placă de bază dintr-o generație mai veche dacă intenționezi să folosești un procesor sau o placă video high-end în cadrul setup-ului de gaming.

Achiziționează o placă video de înaltă calitate

Pentru un PC folosit la jocuri, placa video este unul dintre cele mai importante elemente. Responsabilă pentru redarea graficii 3D, a unei calități excelente a imaginii și mai multor cadre per secundă la rezoluții înalte, aceasta merită o investiție semnificativă. Două mari companii proiectează diverse tipuri de plăci video, și anume Nvidia și AMD. Dacă îți dorești să te bucuri de setările grafice maxime ale unui joc și de performanțe extraordinare, alege o placă grafică pe măsură.

Selectează o sursă care nu risipește energie

Un computer de gaming trebuie să fie alimentat de o sursă puternică, de minim 500W. Chiar dacă PC-ul tău nu are nevoie de atât, îți va fi de ajutor o componentă stabilă, care nu risipește energie și îți permite oricând să înlocuiești anumite piese pe parcurs.

Acordă atenție memoriei RAM

Ca să nu ratezi niciun joc video nou apărut, ai nevoie și de memorie RAM care să le poată rula. În general, se recomandă cel puțin 8GB pentru a putea utiliza mai multe aplicații simultan.

Dacă alegi toate componentele cu mare atenție și investești în piese de calitate vei duce experiența jocului la un alt nivel. Pe lângă aceste elemente nu uita să iei în calcul și tastatura, monitorul sau mouse-ul, dacă îți dorești să te bucuri așa cum trebuie de fiecare sesiune de gaming.

Cele mai citite

Economisirea, cheia pentru independența financiară. Cum ne dezvoltăm acest obicei?

Economisirea este un proces esențial care necesită o gândire matură, care să permită o viziune pe termen lung și o pregătire pentru situațiile neprevăzute...

Blocaj în procesul de amnistie fiscală: Sindicaliștii cer prelungirea termenului de procesare a cererilor

Amnistia fiscală întâmpină dificultăți majore, din cauza problemelor legate de sistemul informatic, spune liderul SedLex Sindicaliștii din cadrul Ministerului Finanțelor solicită extinderea termenului de procesare...

Signal devine o alternativă la Zoom, Meet și Teams

Aplicația de mesagerie Signal, cunoscută pentru accentul pus pe confidențialitate, adaugă noi funcții pentru apelurile video, dorind astfel să devină o alternativă la platforme...
Ultima oră
Pe aceeași temă