2.5 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăȘtirile zileiSignal devine o alternativă la Zoom, Meet și Teams

Signal devine o alternativă la Zoom, Meet și Teams

Aplicația de mesagerie Signal, cunoscută pentru accentul pus pe confidențialitate, adaugă noi funcții pentru apelurile video, dorind astfel să devină o alternativă la platforme precum Zoom, Google Meet și Microsoft Teams.

Signal devine o alternativă la Zoom, Meet și Teams

Printre noile opțiuni, Signal a introdus un tab nou dedicat apelurilor, unde utilizatorii pot iniția apeluri, gestiona linkuri de apel și verifica istoricul apelurilor.

Acum, apelurile pot fi organizate doar prin partajarea unui link, fără a mai fi necesară crearea unui grup, iar aceste linkuri pot fi reutilizate pentru întâlniri recurente.

Aplicația aduce și funcții utile de gestionare, precum posibilitatea de a denumi apelurile, de a permite manual accesul participanților și de a-i elimina sau bloca pe cei nedoriți.

Există și o funcție de ridicare a mâinii pentru a pune întrebări, iar utilizatorii aplicației desktop pot schimba între vizualizările grilă, bară laterală sau vorbitor activ.

Signal suportă apeluri de grup criptate din 2020 și poate găzdui până la 50 de participanți. Noile funcții vin într-un moment în care apelurile video au devenit esențiale pentru organizații și grupuri de prieteni, iar Signal își consolidează poziția ca o platformă sigură și privată pentru comunicare.

Signal utilizează tehnologia de criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că doar tu și persoana cu care comunici puteți citi mesajele schimbate.

Spre deosebire de platformele care stochează datele utilizatorilor pe servere, Signal nu păstrează nicio urmă a conversațiilor tale, iar mesajele sunt distruse imediat după ce au fost livrate.

Acesta este un factor esențial pentru cei care sunt preocupați de riscurile de securitate și doresc să evite ca informațiile lor personale să ajungă pe mâini greșite.

Signal a fost adoptată pe scară largă de către jurnaliști, activiști și persoanele care se află în situații sensibile, unde confidențialitatea este crucială. În regimuri autoritare sau în contexte în care libertatea de exprimare este restricționată, aplicația devine o soluție sigură pentru comunicarea fără teama de urmărire sau supraveghere.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Liga Campionilor: Borussia Dortmund-FC Barcelona 2-3/Juventus Torino-Manchester City 2-0

FC Barcelona a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 3-2, miercuri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a Ligii Campionilor...

UE dă noi sancțiuni ce vizează în special „flota fantomă” a Rusiei

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au convenit miercuri asupra celui de-al 15-lea set de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu războiul său de...

Liga Campionilor: Borussia Dortmund-FC Barcelona 2-3/Juventus Torino-Manchester City 2-0

FC Barcelona a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 3-2, miercuri seara, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă