Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Probleme cu produsele de iluminat de la IKEA

Compania IKEA recheamă toate bazele de lampadar și de veioză GOTHEM din cauza riscului de șoc electric.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2016 - 12:03

Compania IKEA recheamă toate bazele de lampadar și de veioză GOTHEM din cauza riscului de șoc electric.

Nu au fost raportate cazuri de accidentări, însă doi clienți și un angajat IKEA au identificat cabluri deteriorate în interior și au observat cum cablurile deteriorate pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal și pot afecta siguranța consumatorilor.

„Produsele au fost retrase de la vânzare încă din luna februarie 2016, iar compania IKEA a inițiat imediat o investigație internă pentru a descoperi cauza problemei. În urma investigației, a rezultat faptul că în timpul asamblării cablurile din interior au fost răsucite și posibil deteriorate. Cablurile rupte pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal. Prin urmare, compania revizuiește rutinele de asamblare și metodele de testare din faza de producție pentru a se asigura că produsele vor putea fi folosite în siguranță”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentanților IKEA, produsele GOTHEM au fost testate și aprobate inclusiv de laboratoare externe pentru a verifica conformitatea cu standardele în vigoare și legislația valabilă în fiecare țară în care se află compania IKEA și au trecut toate testele de siguranță. În plus, compania IKEA a desfășurat teste suplimentare pentru a simula utilizarea de zi cu zi.

Cu toate acestea, compania le recomandă tuturor clienților care au o bază de lampadar sau de veioză GOTHEM să nu o mai folosească și să o returneze în magazin, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

În magazinul IKEA din București au fost vândute 35 de baze de lampadar GOTHEM, la prețul de 185 lei și 45 de baze de veioză GOTHEM, la prețul de 89,90 lei.

Magazinul IKEA din Băneasa nu mai are aceste produse la vânzare și nu a primit nicio sesizare de la clienți în privința niciunuia dintre acestea.

Bazele de lampadar și de veioză GOTHEM au fost vândute în toate țările în care se află magazine IKEA din octombrie 2015.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...