17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRProbleme cu produsele de iluminat de la IKEA

Probleme cu produsele de iluminat de la IKEA

Compania IKEA recheamă toate bazele de lampadar și de veioză GOTHEM din cauza riscului de șoc electric.

Nu au fost raportate cazuri de accidentări, însă doi clienți și un angajat IKEA au identificat cabluri deteriorate în interior și au observat cum cablurile deteriorate pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal și pot afecta siguranța consumatorilor.

„Produsele au fost retrase de la vânzare încă din luna februarie 2016, iar compania IKEA a inițiat imediat o investigație internă pentru a descoperi cauza problemei. În urma investigației, a rezultat faptul că în timpul asamblării cablurile din interior au fost răsucite și posibil deteriorate. Cablurile rupte pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal. Prin urmare, compania revizuiește rutinele de asamblare și metodele de testare din faza de producție pentru a se asigura că produsele vor putea fi folosite în siguranță”, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit reprezentanților IKEA, produsele GOTHEM au fost testate și aprobate inclusiv de laboratoare externe pentru a verifica conformitatea cu standardele în vigoare și legislația valabilă în fiecare țară în care se află compania IKEA și au trecut toate testele de siguranță. În plus, compania IKEA a desfășurat teste suplimentare pentru a simula utilizarea de zi cu zi.

Cu toate acestea, compania le recomandă tuturor clienților care au o bază de lampadar sau de veioză GOTHEM să nu o mai folosească și să o returneze în magazin, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

În magazinul IKEA din București au fost vândute 35 de baze de lampadar GOTHEM, la prețul de 185 lei și 45 de baze de veioză GOTHEM, la prețul de 89,90 lei.

Magazinul IKEA din Băneasa nu mai are aceste produse la vânzare și nu a primit nicio sesizare de la clienți în privința niciunuia dintre acestea.

Bazele de lampadar și de veioză GOTHEM au fost vândute în toate țările în care se află magazine IKEA din octombrie 2015.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă