17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTOPUL festivalurilor din luna octombrie

TOPUL festivalurilor din luna octombrie

Staţiunile de pe litoral şi-au închis porţile de cel puţin două săptămâni, iar preţurile vacanţelor au început să scadă aproape peste tot în lume. Prin urmare, este timpul să vânăm ofertele turistice „last minute“ sau să pornim în căutarea celor mai populare festivaluri din lume.

De la Oktoberfest, care se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni, şi până la Halloween, care va scoate pe străzi milioane de oameni în New York şi în celelalte mari oraşe americane, festivalurile pot deveni pretextul perfect pentru a cunoaşte, cu adevărat, cultura unui popor.

Oktoberfest, Germania

Milioane de oameni din întreaga lume participă la Oktoberfest, cel mai renumit festival german, care a început pe data de 21 septembrie şi se va încheia pe data de 6 octombrie, conform site-ului fodors.com. Münchenul este invadat de oameni aflaţi în stare de ebrietate care tind să uite că Oktoberfest este, de fapt, un festival cultural dedicat întregii familii. În timpul festivalului, care durează 16 zile, puteţi participa la carnavaluri sau la diferite jocuri de stradă, vă puteţi bucura de adrenalina oferită de parcurile de distracţii, aveţi posibilitatea de a mânca celebrii cârnaţi germani, precum şi o gamă largă de prăjituri specifice bucătăriei locale.

Bónusz Electronic Music Festival, Budapesta (Ungaria)

Festivalul de la Hungexpo Budapest, din capitala Ungariei, are loc pe 12 octombrie într-un spaţiu interior cu o capacitate de 15.000 de persoane şi le oferă vizitatorilor o întreagă paletă de artişti de renume mondial în domeniul muzicii house şi
techno, conform site-ului
residentadvisor.net.

Movement Torino, Italia

Movement Torino are loc în perioada 24 octombrie-3 noiembrie şi se adresează tuturor iubitorilor de muzică electronică underground. Printre artişti se numără Derrick May, Seth Troxler, Omar-S, precum şi DVS1, Blawan, Laurent Garnier sau Ben Klock., care oferă festivalului o puternică aromă internaţională.

Amsterdam Dance Event, Olanda

Indiferent câţi artişti am enumera, tot nu am putea numi nici măcar a zecea parte din cele mai importante nume care-i vor încânta pe turişti în cadrul festivalului Amsterdam Dance Event, un bun pretext de a vizita Amsterdamul şi pentru altceva decât pentru lucrurile cu care localnicii şi turiştii s-au obişnuit de ani de zile. Uriaşul festival are loc în perioada 16 octombrie-21 octombrie şi adună, în acelaşi oraş peste 1.700 de artişti. Amsterdam Dance Event din capitala Olandei este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume. Cu toate acestea, senzaţia de intimitate este la ea acasă, datorită locaţiilor fascinante şi unei munci asidue depuse de către organizatori.

Elevate Festival, Elveţia

Primul lucru pe care-l auziţi atunci când se vorbeşte despre Festivalul Elevate este locaţia, Dom Im Berg, care se află pe o colină situată în inima oraşului Graz. Festivalul are loc în perioada 23 octombrie-27 octombrie şi se prezintă în faţa zecilor de mii de turişti cu o mare doză de originalitate. Acolo veţi putea asculta creaţiile unor DJ care vor mixa dintr-o peşteră aflată pe vârful colinei.

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă