5.4 C
București
luni, 11 noiembrie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Gem de căpşuni dulce-picant

Reţeta zilei: Gem de căpşuni dulce-picant

Gemul de căpşuni cu ardei iute şi ghimbir este delicios şi se pregăteşte foarte uşor, după reţeta sugerată de allrecipes.com. 

Ingrediente

  • 400 g de căpşuni tocate
  • 200 ml de vin roşu dulce
  • o lingură şi jumătate cu ghimbir proaspăt, tocat

Citeşte şi: Rețetă: SMOOTHIE delicios cu căpșuni

  • 200 g de zahăr brun
  • o baghetă de scorţişoară
  • un ardei iute verde
  • un vârf de cuţit cu fulgi de ardei iute roşu

Citeşte şi: Desert rapid de vară, fără coacere: Fantezie cu căpșuni

  • două linguri cu oţet de mere
  • o linguriţă cu sare

Mod de pregătire

Se lasă căpşunile la muiat în vin roşu 10 minute, după care se transferă într-o oală mare. Se pornește aragazul la temperatură medie. Imediat ce căpşunile încep să fiarbă, se adaugă ghimbirul, zahărul brun, bagheta de scorţişoară, ardeiul iute verde, fulgii de ardei iute roşu, oţetul de mere şi sarea. Se lasă la fiert până când se îngroaşă compoziţia, amestecând la fiecare 10 minute.

După aceea, se scot ardeiul verde şi bagheta de scorţişoară. Compoziţia se toarnă cu un polonic în borcane de aproximativ 200 de ml, care se sigilează cu capace noi. Se depozitează în frigider. 

 

Cele mai citite

Soluții de depozitare inteligentă pentru șoproane de grădină  

Șoproanele de grădină aduc numeroase beneficii, însă o soluție de depozitare inteligentă poate spori în mod semnificativ eficiența acestora. Fie că alegi un...

Probleme cu legea? Dawa, jucătorul lui FCSB, și-ar fi bătut nevasta și s-a ales cu dosar penal

Fundașul camerunez a ajuns în atenția poliției în urma unei plângeri de agresiune fizică făcute de partenera sa, Sofia. Potrivit stiripesurse.ro, Joyskim Dawa, fundașul central...

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat. La fel și cel la 6 luni

Indicele de referință IRCC a crescut, însă, de la 1 octombrie de la 5,86%, la 5,99% ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata dobânzii la care băncile...
Ultima oră
Pe aceeași temă