Desertul „fantezie cu căpşuni” se face repede, fără coacere, şi este excelent pentru zilele calde de vară. Pregătit după reţeta sugerată de allrecipes.com, desertul este delicios şi răcoritor.
Ingrediente
- un blat de tort pufos cu diametrul de aproximativ 25 de cm
- 230 g de brâză cremoasă, dată prin blender
Citeşte şi: Opt fructe de vară care fac minuni pentru organism
- 200 g de zahăr alb
- 230 g de smântână dulce
- 800 g de căpșuni, feliate
- 530 ml de glazură de căpșuni
- esență de vanilie
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale desertului „Fantezie cu căpşuni”.
Mod de pregătire
Citeşte şi: Şase beneficii miraculoase ale cireşelor şi vişinelor
Se taie blatul de tort în cuburi mici.
Într-un bol de mărime medie, se amestecă zahărul cu brânza cremoasă, până când compoziția devine pufoasă. Se adaugă smântâna dulce și esența de vanilie.
În două boluri înalte, preferabil din sticlă, se pune un strat de bucăți de blat. Deasupra, se întinde un strat gros de compoziție de brânză.
Citeşte şi: Desert de vară, fără coacere: Tort ecler cu ciocolată
Într-un alt bol, se amestecă glazura de căpșuni și căpșunile. După aceea, se toarnă peste stratul de cremă de brânză dulce din boluri. Se mai pune un strat de blat, unul de cremă și altul de căpșuni.
Cele două porții se dau la frigider înainte de servire. Se pot decora cu frișcă și frunze de mentă.