Rețetă de weekend: Colțunași moldovenești

Colțunașii moldovenești sunt delicioși și ușor de preparat. Ne bucurăm de ei calzi, cu moț de smântână și decor de ceapă verde și mărar.

Share

Online 0 comentarii

18.03.2017 - 09:09

Colțunașii moldovenești sunt delicioși și ușor de preparat.  Ne bucurăm de ei calzi, cu moț de smântână și decor de ceapă verde și mărar.

Ingrediente

Aluat

- 3 ouă

- 600 g făină albă de grâu

- sare

- 200 ml apă

- 3 linguri ulei

Umplutură

- urdă și mărar: 300 g urdă, 3 ouă, sare, piper, mărar

- telemea și ceapă verde: 300 g telemea uscată, bine scursă, 2 ouă, sare, piper, ceapă verde

Pentru servire

- 100 g unt topit

- 200 ml smântână

- ceapă verde și mărar pentru decor

Mod de preparare

Frământăm un aluat simplu: într-un bol punem făina, ouăle, uleiul, sarea și jumătate din cantitatea de apă. Pe măsură ce frământăm, completăm cu apă așa încât să obținem un aluat elastic, ușor de modelat. Îl împărțim în 3-4 bile și îl lăsăm 10 minute deoparte, să se înmoaie.

Pregătim umplutura: urda o sfărâmăm și o amestecăm cu cele 3 ouă, mărarul tocat, cu sare și piper după cum ne e gustul. Telemeaua o dăm pe răzătoare și apoi completăm cu 2 ouă, ceapă verde tocată și piper.

Umplem colțunașii: întindem foaie subțire de aluat, cu o formă rotundă obținem cercuri de aluat și în mijloc așezăm umplutura. Lipim marginile umezindu-le puțin.

Într-o oală de 5 l, fierbem apă cu puțină sare și punem colțunașii cam 7 minute la foc potrivit. După ce au fiert, îi scurgem de apă și îi rostogolim prin unt topit să nu se lipească între ei, dar și pentru un plus de savoare.

Ne bucurăm de ei calzi, cu moț de smântână și decor de ceapă verde și mărar.

Camelia Căpitanu

www.facebook.com/capitaninbucatarie; www.capitaninbucatarie.ro

[email protected]

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...