Reţeta de ruladă de carne cu cârnaţi este tradiţională din zona Muntenia şi se pregăteşte de Crăciun.
Ingrediente:
• felii de pulpa de porc
• carnati de porc – în funcţie de numărul de felii de pulpă
• ulei
• sare şi piper
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Vinete umplute
Opţional
• se poate condimenta cu usturoi şi busuioc, coriandru si bobiţe de muştar
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Feliile de carne se spală, se şterg şi se bat ca pentru şniţel. Se săreaza şi se piperează fiecare felie de carne. Se asează deasupra cârnatul. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă.
Deasupra se poate presăra usturoi, busuioc, coriandru şi bobiţe de muştar, după gust. Se pune puţin ulei şi se introduce vasul la cuptor.
Între timp cu o lingură se stropesc bucăţile de carne cu uleiul din vas. Către final se poate adaugă vin roşu.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Salată de gogonele cu maioneză
Tradiţii culinare:
Reţeta de ruladă de carne cu cârnaţi oferită de Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti şi preparată de Daimon Trattoria, în cadrul programului de educaţie culinară ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Programul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională din Muntenia: Puricei