Gemul de căpşuni cu ardei iute şi ghimbir este delicios şi se pregăteşte foarte uşor, după reţeta sugerată de allrecipes.com.
Ingrediente
- 400 g de căpşuni tocate
- 200 ml de vin roşu dulce
- o lingură şi jumătate cu ghimbir proaspăt, tocat
Citeşte şi: Rețetă: SMOOTHIE delicios cu căpșuni
- 200 g de zahăr brun
- o baghetă de scorţişoară
- un ardei iute verde
- un vârf de cuţit cu fulgi de ardei iute roşu
Citeşte şi: Desert rapid de vară, fără coacere: Fantezie cu căpșuni
- două linguri cu oţet de mere
- o linguriţă cu sare
Mod de pregătire
Se lasă căpşunile la muiat în vin roşu 10 minute, după care se transferă într-o oală mare. Se pornește aragazul la temperatură medie. Imediat ce căpşunile încep să fiarbă, se adaugă ghimbirul, zahărul brun, bagheta de scorţişoară, ardeiul iute verde, fulgii de ardei iute roşu, oţetul de mere şi sarea. Se lasă la fiert până când se îngroaşă compoziţia, amestecând la fiecare 10 minute.
După aceea, se scot ardeiul verde şi bagheta de scorţişoară. Compoziţia se toarnă cu un polonic în borcane de aproximativ 200 de ml, care se sigilează cu capace noi. Se depozitează în frigider.