Supa cu lămâie, carne de pui și cușcuș sau orez brun este excelentă pentru menținerea și îmbunătățirea sănătății ficatului. După rețeta prezentată de site-ul liversupport.com, supa se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână.
Citește și: Ce alimente să consumi ca să îți DETOXIFIEZI organismul
Ingrediente
- 500 g/ 1 kg de carne de pui
- 50/ 100 g de spanac înghețat
- o ceapă mare, albă, galbenă sau roșie, tocată
- șase sau opt căței de usturoi, mărunțiți
- un borcan de ardei copți
- 200 g de cușcuș sau orez brun
- trei linguri cu suc proaspăt de lămâie
- 240 ml de apă
Citește și: Leacuri din natură: Cinci plante de primăvară care nu trebuie să-ți lipsească din casă
Mod de pregătire
Într-o oală mare, se pune carnea la fiert, împreună cu usturoiul și ceapa.
Se scoate carnea din oală și se lasă supa la răcit. Se scoate grăsimea din supă.
Se curăță pielea de pe carne și se dezosează. Se taie carnea în bucăți și se pune din nou la fiert.
Apoi, se fierbe până când se fierbe orezul sau cușcușul.
Se mai poate adăuga și bulion, dar cu atenție la conținutul de sare.
Supa se păstrează bine și poate fi pusă la congelator.