Siropul cu zarzăre şi portocale este delicios, perfect pentru zilele calde de vară, în care ne dorim băuturi răcoritoare fără să cheltuim bani. Pregătit după reţeta sugerată de allrecipes.com, siropul se poate folosi şi la prăjituri sau ca topping pentru îngheţata de vanilie sau ciocolată.
Ingrediente
- 350 g de zarzăre foarte coapte, fără sâmburi, desfăcute în jumătate
- 100 g de zahăr alb
- o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
- 100 ml de zeamă de portocală
Citeşte şi: Reţeta zilei: Gem de căpşuni dulce-picant
- o lingură cu lichior (opţional)
- una sau două linguri cu apă (opţional)
- o jumătate de linguriţă cu amidon din porumb
- 50 ml de apă
Mod de pregătire
Într-o oală mare, se amestecă zarzărele, zahărul, esenţa de vanilie, zeama de lămâie şi lichiorul. Se porneşte aragazul la temperatură medie şi se amestecă compoziţia până când se dizolvă zahărul.
Se amestecă încontinuu, timp de aproximativ cinci minute, până când zarzărele se înmoaie şi lasă zeamă.
Se reduce temperatura şi se lasă la fiert timp de o oră şi jumătate. Dacă se îngroaşă prea tare compoziţia sau începe să se ardă, se adaugă una sau două linguri cu apă şi se amestecă bine.
Într-un bol, se amestecă amidonul din porumb în 50 ml de apă şi se toarnă peste compoziţia cu zarzăre. Se fierbe timp de 30 de minute, până când se formează un sirop dens.