Tartele cu fructele preferate şi „blat” din nuci şi smochine sunt delicioase şi excelente pentru zilele de vară când vrei să te răsfeţi fără să suporţi căldura aragazului sau cuptorului. După reţeta sugerată de minimalistbaker.com, pregătirea tartelor ar putea fi un mod de a te distra alături de copii sau prieteni.
Ingrediente pentru „blat”
- între 7 şi 12 curmale, curăţate de sâmburi
- 400 g de nuci crude sau migdale
- un vârf de linguriţă cu sare (opţional)
Ingrediente pentru cremă şi topping
- 340 g de brânză tofu moale, presată uşor pentru cel puţin 15 minute într-un prosop curat
- o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
- 50 ml de sirop de arţar, miere de albine, caramel sau nectarul preferat
- două linguri cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- 300 g de legume proaspete – căpşuni, kiwi, mango, afine sau orice alte fructe, tăiate astfel încât să încapă pe tartă
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a tartelor cu fructe.
Mod de pregătire
Se pune brânza tofu la presat într-un prosop curat.
Într-un blender, se pun nucile sau migdalele şi se mărunţesc. Apoi, se adaugă curmalele, una câte una, amestecând încontinuu, până când se formează un fel de aluat lipicios.
Se acoperă formele de tartă, de aproximativ 11 cm în diametru, cu bucăţi de hârtie de copt. Se împarte aluatul pentru fiecare formă, după care se presează, astfel încât să acopere uniform toată suprafaţa. Se dau la frigider.
Apoi, în blender, se pun tofu, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi mierea de albine sau înlocuitorul preferat. Se amestecă până când se formează o pastă fină.
Se scot formele de tartă din frigider şi se acoperă cu crema de lămâie. Se dau la frigider pentru două sau patru ore.
Înainte de servire, se decorează cu bucăţi de fructe, după gust.