17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProducătorul de vin Domeniile Ostrov scoate pe piaţă 5 noi sortimente

Producătorul de vin Domeniile Ostrov scoate pe piaţă 5 noi sortimente

Domeniile Ostrov îşi completează gamele de vinuri cu cinci soiuri noi. De la începutul anului producătorul a pus pe piaţă soiurile Cabernet Sauvignon roze, Fetească Neagră şi Muscat Ottonel pe gama medium “Domeniile Ostrov”.

Gama premium “Cetatea Durostorum” a “primit” în 2011 soiurile Chardonnay şi Sauvignon Blanc.

“Noile sortimente vor contribui la creşterea cotei de piaţă şi la o dublare cifrei de afaceri în 2011. În 2010 am înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de lei, creşterea faţă de 2009, anul “zero” al intrării pe piaţă, fiind de 250 de procente”, declară Constantin-Theodor Ilinca, directorul general al Ostrovit S.A.

Din anul 2005 la Domeniile Ostrov a fost demarat un amplu proces investiţional constând în reconversia plantaţiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigaţii, dotarea cu echipamente şi utliaje specifice, precum şi modernizarea celor două staţii de vinificaţie la standarde internaţionale ultramoderne. Volumul total al investiţiilor se ridică la 24 de milioane de euro.

În prezent podgoria Ostrov are un areal viticol de 1300 de hectare şi include centrele viticole Ostrov şi Lipniţa, judeţul Constanţa, situate pe malul drept al Dunării, la graniţa României cu Bulgaria.

“În vederea obţinerii unor vinuri pentru gama premium s-au ales parcele mai mici (Sauvignon Blanc – 6 ha, Chardonnay – 9 ha) cu expoziţia perfectă pentru aceste soiuri. Pentru acestea s-au aplicat lucrări specifice de normare a producţei la nivelul de 5-6 tone de struguri la hectar” precizează Constantin-Theodor Ilinca.

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine 500 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.

Principalele game de vinuri din portofoliul Domeniilor Ostrov sunt Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov, Cosa di Vino şi Vinaria Ostrov.

“In mai puţin de un an am reuşit să fim prezenţi în cele mai importante lanţuri de magazine, fiind listaţi cu gamele noastre în reţelele Metro, Selgros, Real, Carrefour, Cora, Kaufland, Auchan, Lidl”, declară Constantin-Theodor Ilinca.

Soiurile cultivate la Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrach şi Rebo pentru vinurile roşii. Pentru vinurile albe se cultivă soiuri ca Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel şi Crâmpoşie.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă