Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Folosești telefonul cât mai puțin, câștigi cât mai mult

Trei studenţi de la Şcoala de Business din Copenhaga au lansat „Hold”, o aplicaţie care încurajează tinerii să renunţe la telefonul mobil şi îi recompensează pentru aceasta.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 16:46

Prin utilizarea ei, elevii acumulează puncte pe care le pot schimba în bilete de cinema, popcorn sau cafea gratuită. Hold este populară în Norvegia, Danemarca şi Suedia, cu mai mult de 120.000 de useri, şi va fi lansată în Marea Britanie.

Folosind aplicaţia Hold, tinerii primesc 10 puncte pentru fiecare 20 de minute în care nu îşi folosesc telefonul mobil, între orele 7-23 în fiecare zi a săptămânii. Punctele pot fi schimbate în bunuri şi servicii prin intermediul platformei marketplace, cu brand-uri precum Caffe Nero, cinematografele Vue sau Amazon.

Pentru a câştiga două cafele gratuite, elevii au nevoie de 300 de puncte, echivalentul a 10 ore petrecute în aplicaţia Hold. Pentru un popcorn gratuit la cinema, vor trebui să petreacă două ore în aplicaţie pentru a acumula de 60 de puncte.

De asemenea, studenţii pot sa-şi schimbe punctele pentru achiziţionarea de cărţi sau obiecte de papetărie ce vor fi donate şcolilor prin intermediul UNICEF.

Un studiu realizat de London School of Economics a sugerat că elevii care nu şi-au folosit smartphone-urile la şcoală au înregistrat o creştere cu 6,4% a performanţelor şcolare.

Aplicaţia este gratuită, va fi lansată în 170 de universităţi din Marea Britanie şi va fi disponibilă atât pe dispozitive Android cât şi pe dispozitive iOS.

Comentarii

loading...