Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Facebook simplifică măsurile de securitate

Autentificarea în doi paşi pe Facebook nu mai depinde de numărul de telefon al utilizatorilor, ci se poate realiza şi cu ajutorul codurilor generate de aplicaţiile de autentificare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 24.05.2018 - 09:11

Facebook şi-a îmbunătăţit opţiunea de securizare a conturilor prin intermediul telefoanelor mobile, numită şi autentificare în doi paşi. Această formă de securizare adaugă un nivel suplimentar de securitate, pe lângă autentificarea cu nume şi parolă, prin necesitatea unui cod temporar.

Până acum, al doilea pas din cadrul acestei forme de autentificare consta în trimiterea unui cod pe SMS pe care utilizatorul trebuia să-l introducă în momentul logării pe Facebook pentru a-şi confirma identitatea.

Acum, Facebook adaugă posibilitatea generării acelui cod prin intermediul aplicaţiilor specializate în coduri de autentificare, cum este Google Authenticator sau Duo Security. În locul codului primit prin SMS, utilizatorul trebuie să deschidă aplicaţia de autentificare care-i va genera automat codul necesar logării.

Vechea opţiune, care consta în codurile primite prin SMS rămâne valabilă, utilizatorii putând opta între aceasta şi generarea codurilor cu ajutorul aplicaţiilor specializate. Date fiind problemele de securitate ale mesajelor mobile, aplicaţiile de autentificare reprezintă soluţia mai sigură pentru utilizatori.

Chiar sistemul folosit de Facebook pentru a trimite SMS-uri a avut mai multe probleme în ultima vreme. Printre acestea, trimiterea din cauza unu bug de mesaje care nu aveau legătură cu procesul de logare şi chiar postarea pe wall-ul utilizatorului, fără acordul acestora, a mesajelor din SMS-urile respective.

Cu aceeaşi ocazie, Facebook a şi simplificat procesul de configurare a autentificării în doi paşi, acesta fiind acum mai simplu şi mai accesibil inclusiv utilizatorilor cu mai puţine cunoştinţe tehnice.

Autentificarea în doi paşi se poate activa din secţiunea „Security and Login” a pagini de setări Facebook. Acolo există opţiunea numită „Use two-factor authentication”, unde utilizatorii pot alege între SMS-uri şi aplicaţii de autentificare.

Comentarii

loading...