13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechCum se poate face școală de acasă. Platforme online pentru predare și...

Cum se poate face școală de acasă. Platforme online pentru predare și evaluare

Ideea de a se ține cursuri prin internet a fost deja pusă în aplicare, în mod individual, de foarte multe cadre didactice, fără însă ca aceste cursuri să fie certificate de către Ministerul Educației și Cercetării ca fiind valabile conform programei școlare.

“În momentul de față, specialiștii realizează o analiză a situației la zi din perspectiva predării prin platformele online care au început să devină funcționale și din perspectiva numărului de unități școlare atrase în acest proces”, a confirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Autoritățile române încearcă, astfel, să copieze modelul aplicat în țările occidentale, deși situația din România are probleme specifice, care nu se pot rezolva prin ordonanțe militare. Astfel, potrivit unor ONG-uri, circa 500.000 de copii, mai ales din mediul rural, din totalul celor trei milioane de elevi și de preșcolari ai României, nu au acasă nici calculator, nici laptop, nici tabletă care să le permită să participe la cursuri online. De asemenea, nici legătura la internet nu este încă disponibilă în toate comunitățile rurale din România, iar acest lucru nu se rezolvă de azi pe mâine.

Un mesaj optimist a fost însă transmis de Camelia Gavrilă, deputat PSD. Potrivit acesteia, în luna aprilie 2020 erau planificate două săptamâni de vacanţă şi o săptămână de ”Școala altfel”, iar în aceste condiţii materia nepredată în luna martie se poate recupera. Teoretic, materia se poate recupera chiar dacă ar fi suspendate cursurile până la sfârșitul lunii aprilie.

Până când Ministerul Educației va anunța o decizie oficială, ministrul Monica Anisie a adresat un mesaj limpede: “Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă